Review Lionheart - The Reality Of Miracles

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Lionheart

Album: The Reality Of Miracles

Genre: Hardrock

Label: Metalville

"De leeuwen zijn hier terug en brullen als voorheen."

Lionheart is ontstaan in 1980 en werd toen al genoemd als een van de eerste NWOBHM supergroepen. Mede dankzij de bandleden die stuk voor stuk wel ergens in één of ander band hun sporen al hadden verdiend. Zo speelde oprichter Dennis Stratton nog bij Iron Maiden en de voormalige zanger nog bij Tygers Of Pan Tang. Gitarist Steve Mann maakte dan weer deel uit van Liar en Michael Schenker, Rocky Newton nog bassist was bij Wildfire originele drummer Frank Noon, nog in dienst was bij Def Leppard. Tegenwoordig doet Lionheart het met Lee Small (Shy en Phenomena) als zanger en Clive Edwards (UFO, Wild Horses, Uli Roth) als drummer.

In 1986 kwam er al een einde aan deze supergroep tot het Rockingham Festival in Nottingham in 2016 Lionheart uitnodigde voor eenmalige reünie van de band. Dat viel blijkbaar zo in de smaak bij zowel de band als het publiek, dat er een nieuw album op de markt gegooid werd, Second Nature. Dit album kreeg zoveel positieve reacties (in 2017 verkozen door Classic Rock Magazine tot AOR Album Of The Year) dat een vervolg onvermijdelijk was. Anno 2020 zijn deze ouwe rakkers hier terug met hun derde studioalbum uit hun carrière, The Reality Of Miracles.

Na de opbouwende intro Salvation krijgen we Thine is the Kingdom. Lionheart borduurt hiermee verder op hun door de jaren heen opgebouwde reputatie van AOR band zonder zich maar iets aan te trekken van vernieuwingen of hun vertrouwde stijl te verloochen. Dit nummer doet veel denken aan de nummers die we ook te horen krijgen bij bands als bijvoorbeeld Europe enTygers Of Pang Tang. High Plains Drifter is terug zo een oorwurmpje genre Def Leppard. Titeltrack The Reality Of Miracles kabbelt rustig verder. Een ritme dat we ook kennen van bands al Aerosmith, populair, Amerikaans en radiogevoelig.

Met Five Tribes wordt het tempo terug de hoogte ingejaagd. Saxon waardig, maar dan met een andere stem. Dit is zeker een hit op optredens. Zoals het tegenwoordig de mode is, geen album zonder een ballade. Ook hier hebben we er een aan ons been, Behind The Walls. Eens dit achter terug kunnen we ons terug concentreren op het steviger werk. All I Want Is You en Widows brengen ons terug naar de NWOBHM periode met weelderige melodieuze hardrock. Kingdom Of the East trekt het tempo terug en beetje naar beneden met zachtere stukken. Overdrive opent als een nummer van AC/DC en naarmate het nummer vordert krijgen we een soort mix tussen AC/DC en Def Leppard met een vleugje Foreigner.

De vergelijkingen met andere bands is in veel nummers overduidelijk. Outlaws Of The Western World doet nogal stevig aan Bon Jovi denken. Terwijl The First Man we officieel kunnen bestempellen als het hardste nummer op dit album. Afsluiter Still It Rains On Planet Earth start met spoken word om dan magistraal af te sluiten.

Deze pioniers van de NWOBHM zijn na ruim 34 jaar terug met hun derde langspeelplaat. Lionheart (niet te verwarren met de Amerikaanse hardcoreband Lionheart) blijft trouw aan hun roots en brengt melodieuze hardrock die we ook kennen van bands als Tygers Of Pan Tang, Foreigner, Def leppard,…. Indien deze “ouwe” classic rock je ding is dan is The Reality Of Miracles een album voor u.

Tracklist: 

 1. Salvation
 2. Thine Is The Kingdom
 3. High Plains Drifter
 4. The Reality Of Miracles
 5. Five Tribes
 6. Behind The Wall
 7. All I Want Is You
 8. Widows
 9. Kingdom Of The East
 10. Outlaws Of The Western World
 11. Overdrive
 12. The First Man
 13. Still It Rains On Planet Earth (Lacrimosa)

Meer info over Lionheart:

lionheart the reality of miracles album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!