Review Lorna Shore - Immortal

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Lorna Shore

Album: Immortal

Genre: Deathcore

Label: Century Media Records

"Deathcore, maar denk eerder aan Dimmu Borgir meets Aborted meets Fleshgod Apocalypse."

Lorna Shore, nog niet van gehoord? Hier op de redactie in elk geval nog niet. Deze band uit New Jersey is nochtans aan hun derde langspeler toe, getiteld Immortal. In het algemeen wordt de noemer deathcore gebruikt, maar dat is te kort door de bocht. De band houdt het midden tussen deathmetal, deathcore maar speelt ook met symfonische en black metal elementen. Denk aan Dimmu Borgir meets Aborted meets Fleshgod Apocalypse.

Na een atmosferische, symfonische intro barst het geweld los in titeltrack Immortal. Zanger CJ McCreery blaast je van je sokken met z’n diepe grunts en harde screams, als de bonkende drum dat al niet deed. Voeg nog wat koorzang en keyboard toe in Death Portrait en je hoort het zelf, niet het standaard brul-breakdown-brul deathcore.

Door al die keys is een link met Dimmu Borgir of Fleshgod Apocalypse niet ver te zoeken (bv. Hollow Sentence, Warpath of Disease). Maar tot zover de vergelijking, want het is wel degelijk een pak steviger (scherp contrast tussen voorgenoemde songs en bv. Misery System dat een loeiharde breakdown bevat). De gitaarakkoorden gaan een pak sneller, de (tot soms bijna pigs squeal) grunts zijn veel harder. Een rustpunt wordt de luisteraar amper gegund, behalve bij Darkest Spawn naar het einde op het album. Maar afsluiter Relentless Torment geeft nog een laatste maal vol gas en sluit episch af.

Alle songs op dit Immortal zijn van hoge kwaliteit als je door die ruwe bolster heen kan kijken. De Amerikanen weten duidelijk hoe het moet. Als ze naar het Europese vasteland komen, zal dat geweten zijn! Hun muziek spreekt voor zich en als we één woord moeten kiezen om die te beschrijven (neen, niet deathcore): krachtig!

Tracklist:

  1. Immortal
  2. Death Portrait
  3. This Is Hell
  4. Hollow Sentence
  5. Warpath Of Disease
  6. Misery System
  7. Obsession
  8. King Ov Deception
  9. Darkest Spawn
  10.  Relentless Torment

Meer info over Lorna Shore:

lorna shore album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!