Review Malfested - Unethical Creations

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Malfedsted

Album: Unethical Creations

Genre: Death Metal

Label: Necktwister

 

Malfested is een Belgische (regio Kortrijk) deathmetalband die probeert een eigen geluid te creëren in plaats van ernaar te streven net als hun favoriete bands te klinken. "We proberen elk nummer fris te houden door andere invloeden (of subgenres) van metal te introduceren. Door middel van onze muziek nemen we graag onze andere passie van verhalen vertellen en horror op".

Vroeger situeerde hun muziek zich in de H8000-hardcore scene omdat er nauwelijks een deathmetal scene was. Covid-19 kwam met veel extra tijd en ze besloten hun droom na te jagen. Waarna in 2020 Malfested het daglicht zag. De eerste EP Shallow Graves was hiervan het eerste resultaat. Anno 2022 is Malfested hier met de opvolger Unethical Creations. Terug een EP met een uitgebalanceerd horrorverhaal. Dit conceptalbum vertelt een duister verhaal over een geniale wetenschapper die in zijn tijd niet werd gewaardeerd vanwege zijn onethische manieren. Dit houdt hem echter niet tegen, want hij creëert de perfecte plaag om op de wereld los te laten... hoe toepasselijk in deze tijden.

Ditmaal wordt het verhaal verteld in vijf hoofdstukken. By Hateful Design mag de debatten openen met een onheilspellend pianodeuntje waarna alle gitaargeweld losbarst en de rauwe, hese vocalen van Arne ons toesnauwen. Meteen is de toon gezet voor de rest van dit album. Titeltrack Unethical Creations borduurt verder op de sfeer die gezet is met de opener van deze EP. Mooi is wel de afwisseling tussen screams en grunts. Derde hoofdstuk in dit verhaal is The Abhorrent Arise en aan de intro te horen zou je misschien kunnen denken dat dit nummer een deel van een rockopera zou kunnen zijn maar al vlug wordt er orde op zaken gesteld en krijgen we terug een sterk staaltje deathmetal. Hoewel in het midden nog een soort “kalmer” gedeelte zit die aanleiding heeft tot een ander tweede deel van het nummer.

Feilloos vloeit het vorig nummer over in Scorched Earth. Een track die een beetje van hetzelfde hout gesneden is met veel tempowisselingen en verschillende vocalen. Bij afsluiter Last Light Of a Dying Ember krijgen we zoals in het begin van deze EP. Terug een pianoriedeltje dat dreigend overgaat pure onversneden deathmetal. En hiermee heeft Malfested terug mooi werk afgeleverd. Een verhaal verteld op de tonen van toegankelijke deathmetal.

Tracklist: 

  1. By Hateful Design
  2. Unethical Creations
  3. The Abhorant Rise
  4. Scorched Earth
  5. Last Light Of A Dying Ember

Meer info over Malfested:

 

Beluister op Spotify!

malfested unethical creations album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!