Review Metalwings - A Whole New Land

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Metalwings

Album: A Whole New Land

Genre: Metal

Label: Eigen Beheer

Metalwings is een symfonische/gotische metalband uit Bulgarije met een unieke combinatie van engelachtige zang, zware gitaren, krachtige symfonische stukken en het zachte geluid van altviool en opgericht door de klassiek geschoolde zangeres en songwriter Stela Atanasova. Metalwings wist de aandacht te trekken op YouTube met hun nummer Crying of the Sun en bereikte meer dan 28 miljoen muzikale fans.

In 2016 bracht Metalwings hun eerste EP uit, Fallen Angel in the Hell. In 2018 brachten ze hun eerste studioalbum uit genaamd For All Beyond. Op 23 december 2020 bracht Metalwings hun gloednieuwe single Monster in the Mirror uit! En was tevens is de eerste single van het aankomende album van Metalwings.Nu, anno 2021, is het nieuwe album A Whole New Land een feit. Het album is gemixt en gemasterd door Jens Bogren in Fascination Street Studios, Zweden(Opeth, Dimmu Borgir, Amon Amarth, …).

Met slechts drie van de twaalf nummers onder de vijf minuten zijn de tracks lang, maar door de opbouw en perfecte combinatie van metal en klassieke invloeden in de muziek verlies je geen seconde je aandacht. Opener en tevens titeltrack is meteen ook het langste nummer op dit album. Een opbouwende intro krijgen we een sound die we ook herkennen van op hun debuutalbum. Verscheidenheid in overvloed op dit album. Zo zijn er verschillende rustiger nummers zoals I See The Power en Silence en het breekbare Still Believe In Us. Maar ook het steviger werk is aanwezig zoal er te horen is bij Monster In The Mirror waar we zelfs een paar stevige grunts horen passeren.

Ook van een paar gitaarsolo’s meer of minder zijn deze Bulgaren niet vies. Passengers Between The Rails Of Life en Wonders Of Life zijn daar een paar voorbeelden van. Misschien wordt te vlug de link met Nightwish of Epica gelegd maar ook al zijn de ingrediënten hetzelfde, Metalwings is zeker geen kloon van deze bands. Like A Wilow Without Tears is misschien de uitzondering op de regel. Within Temptation kijkt bij deze track serieus om de hoek mee.

Voor wie houdt van symfonische metal is deze zeker een aanrader of een ontdekking. Geef het album een paar luisterbeurten en ontdek dat er meer is dan Within Temptation, Nightwish en Epica.

Tracklist: 

 1. A Whole New Land
 2. Monster In The Mirror
 3. Like A Wilow Without Tears
 4. I See The Power
 5. Silence
 6. Still Believe In Us
 7. Killer Of The Angel's Love
 8. Wonders Of Life
 9. Passengers Between The Rails Of Life
 10. Second Chance
 11. Milo Moe Libe

Meer info over Metalwings:

 

Beluister op Spotify!

metalwings a whole new land album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!