Review Ministry - AmeriKKKant

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Ministry

Album: AmeriKKKant

Genre: Industrial Metal

Label: Nuclear Blast

Na From Beer To Eternity (waar de in 2012 overleden gitarist Mike Scarccia postuum tussen de credits stond) is het vijf jaar stil geweest rond Ministry. Al Jourgensen verklaarde dat er geen studioalbum zou verschijnen. Nadat hij in 2017 een nieuw contract tekende bij Nuclear Blast en opnieuw groepsleden rond zich verzamelde, verscheen op 9 maart 2018 het veertiende album van Ministry: AmeriKKKant.

Het thema van dit album is zeer duidelijk. Uncle Al is geen fan van Donald Trump en van de Amerikaanse regering en groepeerde al zijn woede en frustraties om een plaat te vullen met zware politiek geladen songs. Met songtitels als Wargasm, Victims Of A Clown,We’re Tired Of It en Antifa spreken de songs voor zich, je moet er maar eens de liedjesteksten op nalezen.

Jourgensen is nooit verlegen geweest van samplers in zijn songs te gebruiken maar op AmeriKKKant nemen ze toch de bovenhand. Citaten en uitspraken van Trump (je zou bijna denken dat hij gastzanger is) en zelf Charlie Chaplin passeren de revue (Victims Of A Clown) met een sample uit The Great Dictator. Dit veertiende album is ook het meest experimentele tot nu toe. Zowat ieder denkbaar instrument wordt gebruikt. Van cello op I Know Words, mondharmonica op Twilight Zone tot bluesgitaar en sirene op Wargasm, naast de gebruikelijke gitaren, drums en sequencers.

Conclusie: ondanks het politiek geladen thema is toch weer een op en top Ministry album die toch door menig industrial lover zeker gesmaakt kan worden.

Tracklist:

  1. I Know Words
  2. Twillight Zone
  3. Victims Of A Clown
  4. TV5/4Chan
  5. We’re tired Of It
  6. Wargasm
  7. Antifa
  8. Game Over
  9. AmeriKKKa

Meer info over Ministry:

Bestel AmeriKKKant:

ministry amerikkkant album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!