Review Oceans Of Slumber - Oceans Of Slumber

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Oceans Of Slumber

Album: Oceans Of Slumber

Genre: Progressive Metal

Label: Century Media Records

"Progressieve metal vol contrast en diversiteit"

De Amerikaanse Cammie Gilbert is een rijzende ster in de wereld van de progressieve metal, niet in het minst door haar aanwezigheid in de rockmusical Transitus van Ayreon. Maar ook haar eigen groep Oceans Of Slumber lijkt met elk nieuw album te profiteren van haar unieke soulvolle stem. De groep heeft intussen wat personeelswissels ondergaan, maar het is nog steeds drummer Dobber Beverly die grotendeels instaat voor de composities. Met een weinig inspirerende titel bevat dit vierde album alle karakteristieke elementen van de groep: schitterende overgangen tussen stevige en zachte passages, inventieve drumpatronen en de charismatische stem van Cammie in contrast met de zware grunts en growls.

Van bij de aftrap Soundtrack To My Last Day is die balans tussen snoeihard en melodieus alom aanwezig. De diepe grunts worden gecounterd door de prachtige soulvolle stem van Cammie. Contrasten en diversiteit staan hoog in het vaandel van de groep. De keerzijde van de medaille is dan ook dat deze muziek niet voor elke modale fan is weggelegd. De groep last af en toe enkele rustige instrumentale intermezzo’s in, zoals Imperfect Divinity en September, waarin de toetsen een prominente rol krijgen. In The Colors of Grace mag Mick Moss de honneurs waarnemen, waardoor je niet verrassend een Antimatter-geluid krijgt op het album.

De teksten van Gilbert zijn zoals steeds zwaar beladen en gaan over onderwerpen zoals depressies, racisme en genderidentiteit. Oceans Of Slumber weet ook hoe je een cover moet aanpakken en bewijst dat in het prachtige Wolf Moon van Type O Negative. Wie de brug tussen progressieve rock en metal gemakkelijk kan maken, zal ongetwijfeld plezier beleven aan dit werkstuk van meer dan 70 minuten.

Tracklist: 

 1. Soundtrack to My Last Day
 2. Pray for Fire
 3. A Return to the Earth Below
 4. Imperfect Divinity
 5. The Adorned Fathomless Creation
 6. To The Sea
 7. The Colors of Grace
 8. I Mourn These Yellow Leaves
 9. September (Those Who Come Before)
 10. Total Failure Apparatus
 11. The Red Flower
 12. Wolf Moon

Meer info over Oceans Of Slumber:

oceans of slumber oceans of slumber album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!