Review Our Common Sense - Mankind's Worst To Know

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Our Common Sense

Album: Mankind's Worst To Know

Genre: Sludge Metal

Label: Eigen Beheer

Our Common Sense is een jonge Belgische band. Oorspronkelijk was het een instrumentale band en pas in 2017 werd zanger Thomas aangetrokken. En laat nu net de zang één van de sterke punten van dit Our Common Sense zijn. 'Mankind’s Worst To Know' is hun zelf uitgebrachte debuut ep. In de bio wordt de muziek omschreven als een mix van stonerrock, post-metal, sludge en post-hardcore. Als je naar deze ep luistert besef je dat genres maar een relatief gegeven zijn. Laten we het houden op melodieuze sludge metal, dat is al speciaal genoeg.

Openingstrack Medusa begint met een repetitieve drum en zang, waarna de gitaarmuur aanzwelt en het nummer zich op gang trekt. Dit nummer is de track waar je de post-hardcore invloeden nog het meeste terug hoort. Zoals ik eerder zei is de muziek “gewoon” heel goede sludge metal met een zanger die de band nog meer een eigen smoel geeft. Neen, Thomas is volgens mij geen vrolijke jongen. Als je van rauwe emotie houdt, dan zit je bij deze jongeman goed. Inhale is een heel dynamisch nummer met tempowisselingen en een heel doorleefde zang. Er wordt hier bewezen dat je niet vrolijk hoeft te zijn om te kunnen grooven en hierdoor komt alles dubbel zo hard binnen. Als je een punt van kritiek moet geven dan is het dat alles misschien nog niet vlot genoeg gaat. Maar dit is dan ook nog een jonge band en mogelijk komt dit de sfeer in de muziek ook wel ten goede.

Take The Shot heeft wat minder weerhaakjes dan de rest van deze ep en gaat ook wat meer vooruit. Hierdoor blijft het ook wat minder hangen en ben je het nummer iets sneller vergeten. …Exhale heeft een dreigende intro en is ook een vrij dynamisch nummer die zware stonerriffs afwisselt met meer psychedelische gitaren. Is het trouwens Martin Luther King die we daar horen? Save the best for last, zullen ze gedacht hebben bij Our Common Sense. Sorrow is een nummer met een fantastische flow en een zanger die hier ook nog eens goed los gaat.

Als debuut kan deze ep tellen. Sludge metal is sowieso een genre dat vrij hot is momenteel. Our Common Sense doet het echter op een eigenzinnige manier waardoor, als ze zich verder blijven ontwikkelen, ze mogelijk wel ooit hun stempel gaan kunnen drukken. Met de groten binnen het genre kunnen ze momenteel nog niet concurreren. Maar wat niet is, kan nog komen. Het zou me verbazen als er geen enkel platenlabel deze jongens zou oppikken. Een band om nauwlettend in de gaten te houden. Deze jongen wacht ongeduldig op hun eerste album.

Tracklist: 

  1. Medusa
  2. Inhale...
  3. Take The Shot
  4. ...Exhale
  5. Sorrow

Meer info over Our Common Sense:

our common sense mankind's worst to know album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!