Review Paradise Lost - Host (Remastered)

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Paradise Lost

Album: Host

Genre: Doom Metal

Label: Nuclear Blast

Paradise Lost bracht in 1999 een vrij controversieel album uit. De Britse band ging weg van hun death/doom metal sound en maakte met Host als het ware dark rock. De grunts van zanger Nick Holmes verdwenen volledig, de muziek werd melancholisch en neigend naar electro. De band deed dit eigenlijk al met voorganger One Second, waarbij we dus de vraag ergens stellen waarom Host gekozen is voor een remaster in plaats van One Second als zijnde het album van de grote overgang.

Host trok in elk geval de lijn van electro door. Waar bij One Second ze nog op veilig speelden, ging de band de vrije loop met Host. Ze braken hun status als grondleggers van de gothic doom metal door te experimenteren, resulterend in ondertussen iconische songs als So Much Is Lost. Nick Holmes zingt met een zachte stem op de trage muziek die vol elektronica zit. Het zorgt alles samen voor een donkere, melancholische sfeer, exact wat de band ervan wou.

Deze remaster 18 jaar later klinkt quasi hetzelfde als het oude materiaal. Dit toont aan dat Host in zijn geheel nog steeds geen slijt kent. Het toont ook aan dat de plaat nog steeds relevant is binnen de huidige catalogus van Paradise Lost.

Tracklist:

1. So Much Is Lost
2. Nothing Sacred
3. In All Honesty
4. Harbour
5. Ordinary Days
6. It’s Too Late
7. Permanent Solution
8. Behind The Grey
9. Wreck
10. Made The Same
11. Deep
12. Year Of Summer
13. Host

Meer info over Paradise Lost:

Bestel Host (Remastered):

 

paradise lost host remastered album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!