Review Periphery - Live In London

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Periphery

Album: Live In London

Genre: Progressive metal

Label: Century Media Recordds

"Deze live plaat doet ons al watertanden naar de Periphery optredens."

Periphery, een progressive metal band opgericht in 2005, brengt ons een mix tussen progressive metal, djent en progressieve metalcore. Na vijf albums en twee EP’s worden ze ook gezien als pioniers van het djent genre in de progressive metal tak. Een leuk weetje, alles wat Periphery uitbrengt is self-produced.

In 2019 werd het laatste album (Periphery IV: Hail Stan) uitgebracht en het concert dat plaatsvond in november 2019 in London werd opgenomen voor deze live plaat. Als opener krijgen we een nummer dat meer dan een kwartier duurt. Reptile is toch een gekend nummer en dat is dan ook te horen aan de respons van het publiek, dat zich op geen enkel moment lijkt te vervelen. Deze plaat staat vooral in het teken van nummers die op Hail Stan verschenen. De helft van de tracklist is afkomstig van deze plaat. Andere nummers van deze plaat zijn CHRVCH BVRNER, Follow Your Ghost, It’s Only Smiles en Blood Eagle. Het oudere werk komt ook ruim aan bod. Scarlet en Psychosphere afkomstig van respectievelijk Periphery II en Juggernaut: Alpha komen aan bod en de energieke nummers zijn live zeker zo goed als op de plaat. Periphery III is het album dat ook goed vertegenwoordigd is met Remain Indoors, Marigold en Lune. De setlist is goed samengesteld, voor iedere fan is er wel wat wils. We kunnen beweren dat er kleppers zoals Icarus Lives, It’s Only Smiles of Absolomb ontbreken maar dit laat nog maar eens zien over wat een uitgebreid repertoire deze band beschikt. 

Wat wel opviel bij het beluisteren van de live plaat is dat de kwaliteit van het geluid niet op ieder nummer vol tot zijn recht komt. De tracklist, met in het achterhoofd dat dit ter promotie was van Hail Stan, was zeker goed gekozen en hierop kunnen we weinig aanmerken. We hopen dan ook dat we de gasten van Periphery dan ook snel terug live aan het werk mogen zien!

Tracklist: 

  1. Reptile
  2. CHVRCH BVRNER
  3. Remain Indoors
  4. Follow Your Ghost
  5. Scarlet
  6. Marigold
  7. It’s Only Smiles
  8. Psychosphere
  9. Blood Eagle
  10. Lune

Meer info over Periphery:

periphery live in london album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!