Review Phil Campbell And The Bastard Sons - The Age Of Absurdity

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Phil Campbell And The Bastard Sons

Album: The Age Of Absurdity

Genre: Hard Rock

Label: Nuclear Blast

Na het overlijden van Lemmy besloot Phil Campbell zijn Bastard Sons te verzamelen en kwam al snel met een fantastische EP op de proppen. Niet veel later, begin 2018, bombarderen ze ons reeds met een eerste full album! We hopen natuurlijk dat het album terug het niveau haalt van zijn voorganger. Voor de mensen die niet weten wat ze kunnen verwachten, Phil Campbell And The Bastard Sons is geen slap aftreksel van Motörhead maar een rasechte rockband met een eigen visie en sound.

Ringleader is de opener van hun nieuwe album en u misschien al bekend van de ‘lyric Video’ die in november 2017 al ten tonele verscheen. Snel, agressief en met de sound die we gewoon zijn van hun eerste album. Als we een album krijgen dat over heel de lijn dit niveau haalt dan is het watertanden tot de laatste noot.

Een enorme bluesy vibe is wat we horen op het oerdegelijke Dark Days. Blues gitaar, mondharmonica, maar alles met de nodige distortion. Vrees dus niet voor een saai blues nummer dat de plaat doet stilvallen, want er is nog zeker sprake van zware gitaren en knap soleerwerk van de meester zelf.

It’s my addiction, it's your addiction, it’s rock ‘n’ roll! Dropping The Needle is een topper van formaat! Snel en energiek en nog geen twee minuten lang. Ideaal om je uit de mid-album blues te halen. Na dit kort en krachtig nummer krijgen we het krachtige Step Into The Fire. Opnieuw het type nummer waarvan je na 2 seconden al super enthousiast bent en hoopt dat het nog lang gaat duren. Strak gitaarwerk gecombineerd met levendige, strakke drums, verstevigd door een ronkende bas. Prachtig!

Into The Dark is ongetwijfeld het rustigste nummer dat op The Age Of Absurdity te bespeuren is. Mede door de typerende zang is het er eentje dat je meteen aan Phil Campbell And The Bastard Sons doet denken, wat uiteindelijk ook de bedoeling is. Naast het rustigste nummer is Into The Dark ook het laatste nummer en een fantastische song om mee te eindigen.

Tevreden zijn we absoluut, en we hopen dat Phil Campbell en zij kroost dat ook zijn! Over het algemeen klinkt het album iets ruiger dan hun EP, maar met dezelfde drive en hetzelfde soort nummers. Een sterk staaltje werk! 

Tracklist:

 1. Ringleader
 2. Freak Show
 3. Skin and Bones
 4. Gypsy Kiss
 5. Welcome To Hell
 6. Dark Days
 7. Dropping The Needle
 8. Step Into The Fire
 9. Get On Your Knees
 10. High Rule
 11. Into The Dark

Meer info over Phil Campbell And The Bastard Sons:

phil campbell and the bastard sons the age of absurdity album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!