Review Pokerface - Game On

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Pokerface

Album: Game On

Genre: Thrash Metal

Label: M&O Music

Het Russische Pokerface brengt hun tweede album Game On op de markt. Game On staat net als voorganger Divide and Rule boordevol kwalitatieve thrash metal. De band haalt invloeden uit Slayer, Testament, Sodom en Kreator en dat is goed te horen. Het grote verschil zit hem in de vocals. De teksten worden namelijk gezongen door een vrouw. De Russische Alexandra ‘LadyOwl’ nam het over van vrouwe ‘Delirium Tremens’ en doet dat minstens even goed. Samen met Xen Ritter en Blade (lead gitaar), DedMoroz (bass) en Doctor (drums) gaan ze er volledig voor.

Met The Bone Reaper schieten ze uit de startblokken. Een melodische gitaarintro trapt het nummer op gang en daar voegt LadyOwl haar haast demonische stem aan toe. Een ferm drumritme en we zijn vertrokken voor 40 minuten luisterplezier. Er wordt lekker verder geraasd met songs als The Fatal Scythe en Play or Die, met her en der snedige uithalen van LadyOwl. De dame kan niet alleen een ferm pak grunten en screamen, ze zingt ook met clean vocals. Titeltrack Game On is hier een voorbeeld van. Af en toe gaat het er ook melodischer aan toe bv. met Straight Flush maar het merendeel klink lekker snel en hard. Lof voor de muzikanten die ook regelmatig in de kijker worden gezet met strakke riffs en gitaarsolo’s, bijvoorbeeld bij Creepy Guests.

Een goede productie, een eigen karakter, hoogstaande riffs en een snedige sound, Pokerface zet met Game On een stap verder in de goede richting!

Tracklist:

  1. The Bone Reaper
  2. The Fatal Scythe
  3. Play Or Die
  4. Blackjack
  5. Straight Flush
  6. Cry. Pray. Die.
  7. Creepy Guests
  8. Bow! Run! Scream!
  9. Jackpot
  10. Game On

Meer info over Pokerface:

 pokerface game on album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!