Review Polaris - The Death Of Me

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Polaris

Album: The Death Of Me

Genre: Metalcore

Label: Sharptone Records

"Een album dat je laat wegdromen en tegelijkertijd zal wakker schudden. Zeker een aanrader voor de fans van het stevigere werk!"

Polaris is een Australische metalcore band uit Sydney. De vijfkoppige band met roots in de grootste en oudste stad van Australië is reeds actief sinds 2012. Ze ontstond nadat de bassist/vocalist Jake Steinhauser en drummer Daniel Furnari elkaar hadden ontmoet tijdens een 'battle of the bands' op hun middelbare school. 

Met hun debuutalbum 'The Mortal Coil' bereikten ze de zesde plaats in de Australische hitlijsten en werden ze genomineerd voor de beste hard rock/ heavy metal album bij de ARIA awards. The Death Of Me is de jongste telg van Polaris.

Het album start met een melodieuze intro maar na enkele seconden barst de bom al reeds los, wanneer de zang invalt en dat samen met de andere muzikanten. Meteen zal je als luisteraar worden meegesleept, want elk nummer heeft een prachtige, onderliggende boodschap en alle nummers bij elkaar gebracht vormen een epische verhaallijn. Doorheen het hele album vind je een mooie afwisseling terug tussen screams en clean vocals, net zoals er gebruik word gemaakt van een goede flow tussen hard en heavy en rustigere momenten, waar je even op adem kan komen. 

Doorheen het album vind je verschillende invloeden terug die iedereen kan aanspreken. Van diepe teksten met een mooie boodschap tot een geweldige gitaarrif gecombineerd en even geweldig drumstuk, er is voor ieder wat wils. Ben je een fan van technische aspecten in muziek? Dan zal je bij dit album ook zeker je hart kunnen ophalen, waant ook daaraan geen gebrek. Bedenk hierbij ook nog eens de combinatie van screams en clean zang en je hebt het perfecte recept, het recept dat in dit album volledig tot zijn recht komt. 

Tracklist: 

  1. Pray For Rain
  2. Hypermania
  3. Masochist
  4. Landmine
  5. Vagabond
  6. Creatures Of Habit
  7. Above My Head
  8. Martyr (Waves)
  9. All Of This Is Fleeting
  10. The Descent

Meer info over Polaris:

polaris the death of me album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!