Review Powerwolf - Call Of The Wild

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Powerwolf

Album: Call Of The Wild

Genre: Power Metal

Label: Napalm Records

"Ruim drie jaar na hun vorig album is Powerwolf helemaal terug om ons opnieuw van onze sokken te blazen met het album Call Of The Wild."

Zoals we Powerwolf kennen, is er aan theatrale sfeer geen gebrek op hun nieuwe album Call Of The Wild. De band brengt een gevarieerd album uit met het stevige Faster Than The Flame als opener, gevolgd door de meezinger Beast of Gévaudan. Ze brengen vervolgens ook iets donkerdere en dramatische songs, namelijk Dancing With The Dead en Varcolac. Powerwolf zou natuurlijk Powerwolf niet zijn zonder power ballad op hun album, genaamd Alive or Undead. Ook Blood For Blood (Faoladh) is opnieuw een stevig nummer dat opgevolgd wordt door het geheel in Duits gezongen Glaubenskraft. Met het titelnummer Call Of The Wild en Sermon Of Swords blijft de energie onverstoord verder razen op het album. Ook Undress to Confess is opnieuw een sterke meezinger. De band sluit met Reverent Of Rats het album absoluut niet rustig, maar met een ware knaller af.

Call Of The Wild is een typisch Powerwolf album. Het heeft voor mij geen grote verrassingen, maar het is ook geen voorspelbaar album. Falk Maria Schlegel als orgelist, Attila Dorn als vocalist en gitaristen Charles en Andrew Grewolf zorgden opnieuw voor alle goede elementen wat een Powerwolf album nodig heeft om het publiek geboeid te houden.

Tracklist:

 1. Faster Than The Flame
 2. Beast of Gévaudan
 3. Dancing with the Dead
 4. Varcolac
 5. Alive or Undead
 6. Blood for Blood (Faoladh)
 7. Glaubenskraft
 8. Call of the Wild
 9. Sermon of Swords
 10. Undress to Confess
 11. Reverent of Rats

Meer info over Powerwolf:

Beluister op Spotify!

powerwolf call of the wild album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!