Review Prong - Zero Days

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Prong

Album: Zero Days

Genre: Thrash Metal

Label: Steamhammer / SPV

Het New Yorkse trio Prong, met zanger/gitarist Tommy Victor als aanvoerder, is al meer dan dertig jaar bezig en komt met 'Zero Days' wederom sterk voor de dag.

Prong was productief de laatste jaren met de release van 'Carved Into Stone' (2012), 'Ruining Lives' (2014), het coveralbum 'Songs From The Black Hole' (2015) en 'X – No Absolutes' in 2016. En nu is er dus 'Zero Days', het twaalfde studioalbum, met een sound die sterk doet denken aan de hoogdagen van Prong. Verwacht je dus maar aan de nodige staccato riffs, positieve agressie, groove en ook oog voor melodie. Dit komt tot uiting in een mengeling van thrash, hardcore en industrial metal, zoals we van Tommy Victor gewend zijn.

'Zero Days' telt 13 tracks, is goed voor 47 minuten luisterplezier en bevat hoogtepunten aan het begin van het album zoals onder andere However It May End, Zero Days, Off The Grid, Divide And Conquer en Forced Into Tolerance, maar ook de rest van de CD blijft voldoende kwaliteit bieden hoor, met een speciale vermelding voor het doomy en sludgy nummer Self Righteous Indignation.

Prong kennende volgt er nu opnieuw een clubtour, nog altijd de ideale omgeving om dit trio live aan het werk te zien.

Tracklist:

1. However It May End
2. Zero Days
3. Off The Grid
4. Divide And Conquer
5. Forced Into Tolerance
6. Interbeing
7. Blood Out Of Stone
8. Operation Of The Moral Law
9. The Whispers
10. Self Righteous Indignation
11. Rulers Of The Collective
12. Compulsive Future Projection
13. Wasting Of The Dawn

Meer info over Prong:

prong zero days album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!