Review Ptolemea - Maze

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Ptolemea

Album: Maze (EP)

Genre: Alternative Rock

Label: Eigen beheer

"Ptolemea weet met de juiste composities een atmosferische setting te creëren. We noemen het haast kunst."

Het kleine Luxemburg heeft er een nieuwe muzikale aanwinst bij. Ptolemea is een nog nobele onbekende maar wij hopen dat daar verandering in gaat komen. Na een eerste album in 2018 brengen ze nu maart 2020 een EP uit: Maze.

Ptolemea is het geesteskind van zangeres en componiste Priscila Da Costa. Samen met haar muzikanten brengt ze rustige alternative rock. De meeste bandleden zijn wel ergens klassiek geschoold en dat hoor je in de muziek. De invloed van Christoph Reitz met z’n elektrische viool is te horen doorheen de nummers. De drums worden verzorgd door Martin Schommer en met Yves Oek als basgitarist en Remo Cavallini op elektrische gitaar wordt de rock in het geheel gebracht. Priscila mikt op authenticiteit maar blijft trouw aan haar grote liefde: rock muziek. Ze combineert de twee tot een prachtig geheel.

Zes nummers bevat deze EP. Er wordt rustig gestart met I Wish I could¸ gitaargepingel en de zachte stem van Priscila. Drums en elektrische gitaar komen tot leven en Priscila schiet uit met haar stem, de hoogte in met kracht. Horen we na het eerste refrein plots saxofoon, of is dat de elektrische viool? Een dromerig nummer. Maze laat de gitaren gieren met een zwoel drumritme en dito stem. Would just someone understand laat opnieuw veelzijdigheid van Priscila zien en zowel viool als gitaar krijgen een mooie solo toebedeeld. Isolated is het meest zweverige nummer en klinkt met z’n 2 minuten speelduur als een intermezzo. Run is het meest ingetogen nummer en zou perfect in een jazzclub kunnen passen. We zien ons al zitten in een leren zetel, smokey setting met weinig licht, te genieten van de muziek. Afsluiter Time has come geeft nog eens alle kwaliteiten van de band weer en wordt afgesloten met het muzikale topmoment van de band, 2 minuten lang mogen gitaar, drum en viool een atmosferische setting creëren. We noemen het haast kunst.

Over kunst gesproken, Maze is trouwens in de bekende Rockhal zaal geïntroduceerd met een release party, je moet het maar voor elkaar krijgen als startende band! We merken op dat integendeel tot onze Belgische bands, ze ginds wel muziek subsidiëren, want het Groot Hertogdom Luxemburg wordt duidelijk vermeld als sponsor op de album prints. Een minister van cultuur daar die niet bespaart.

Tracklist:

  1. I Wish I Could
  2. Maze
  3. Would Just Someone Understand
  4. Isolated
  5. Run
  6. Time Has Come

Meer info over Ptolemea:

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!