Review Reject The Sickness - While Our World Dissolves

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Reject The Sickness

Album: While Our World Dissolves

Genre: Melodic Death/Thrash

Label: Wormholedeath Records

"A kick in the ass."

Reject the Sickness is een vijfkoppige metalband uit België met conceptuele teksten over jongeren die niet altijd een plaats hebben in onze maatschappij. Het gaat over misbruik, verwaarlozing, zelfverminking... en hoe zij omgaan met de zaken die hen werden aangedaan als kind, als tiener. De teksten zijn fictief, hoewel Guy, de zanger, inspiratie kan putten uit zijn werk als maatschappelijk werker in de bijzondere jeugdzorg. Het is een wandeling door de donkerste uithoeken van de menselijke psyche. Muzikaal worden er minimale ambient elementen gemixt met melodische thrash en deathmetal. De muziek is hard en agressief.

De eerste levensadem van Reject The Sickness ontstond in 2008 toen Guy Vercruysse en Ruben Van der Beken besloten om de handen in elkaar te slaan. In 2010 namen ze met de eerste line-up hun eerste demo Slack Muscles Heal op. Daarna, in 2013, gingen ze in de studio om hun eerste CD op te nemen, Bloodstained Eyes.

Het eerste full-length album, Chains of Solitude, werd in 2015 uitgebracht. Met dit album speelde de band in 2016 op Graspop Metal Meeting en toerde de band door het Verenigd Koninkrijk met hun tweede album, The Weight of Silence uit 2018. In de ondergrondse riolen van Gent werd er een nieuw album gebrouwen, While Our World Dissolves. Het is het hardste, rauwste en meest melodieuze werk van de band tot nu toe.

En na de intro van het eerste nummer Disconnect krijgen we meteen wat ons beloofd is, loeiharde melodieuze death/thrash die je bij de keel grijpt. Disapproval Of The Weak steek nog een tandje bij en horen we soms wat Gojira invloeden. En We All Burn trekt die lijn nog een beetje verder door wat resulteert tot één van de mooiste tracks op dit album. The Furrow Of Our Soul leunt ook dicht aan bij voorgaande tracks al zit er hier wel een paar verassingen verborgen zoals samples en plotse stiltes.

Reveal The Darkness valt dan weer op door een viool die het nummer opent waarna we een wall of sound gepresenteerd krijgen van drums en gitaar. Verdere uitschieters zijn Burning Soil en fantastische afsluiter Pillars Of Hope met een gitaarrif waarvan je zou denken dat hij voorgeprogrammeerd is, zo strak en stevig.

While Our World Dissolves is zonder discussie één (zoniet het beste tot nu toe) van de beste albums dat Reject The Sickness op de wereld al heeft losgelaten. Wij zijn alvast grote van, nu de rest van de wereld nog.

Tracklist: 

  1. Disconnect
  2. Dissaproval Of The weak
  3. We All Burn
  4. Burning Soil
  5. The Plague Of life
  6. The Furrow Of Our Soul
  7. Reveal The Darkness
  8. Reset
  9. Pillars Of Hope

Meer info over Reject The Sickness:

Beluister op Spotify!

reject the sickness while our world dissolves album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!