Review Satan Takes A Holiday - Aliens

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Satan Takes A Holiday

Album: Aliens

Genre: Rock

Label: Despotz Records

Satan Takes A Holiday heeft sinds zijn start in 2006 in Stockholm ondertussen hun vierde album uitgebracht. Aliens verscheen op 24 februari 2017 in de rekken in Europa. Satan Takes A Holiday heeft gedurende de elf jaren dat ze reeds actief zijn al enkele mooie voorprogramma’s verzorgd, met misschien als hoogtepunt wel dat van KISS waar ongeveer 30.000 mensen aanwezig waren.

Ze vliegen er meteen in met Good Cop Bad Cop. Een nummer waar bevestigd wordt dat ze nog steeds zijn wie ze zijn, en staan voor wat ze staan. Good Cop Bad Cop is een nummer waar we halfweg verrast worden door een krachtig stuk mondharmonica. Zeker een leuk alternatief voor de gitaarsolo die toch al door de meeste bands aan ons worden voorgeschoteld. Ook het gebruik van de stem als prominent aanwezig vierde instrument in deze driekoppige band is zeker niet mis, en een mooie aanvulling aan het geheel.

Get You Girl begint en het eerste waar we aan denken is Studio Brussel. Volgens ons een nummer dat het in De Afrekening nog goed zou doen! Een ritme dat blijft hangen, een zanglijn die aansluit bij het instrumentale gedeelte en een zeer toegankelijke en met momenten dromerige gitaarsound. Waarna Iron Pipe ons iets heel anders brengt. Dit is misschien wel het meest oldschool nummer, waar de invloeden van 60’/70’s garagerock en soms zelfs punk goed te horen zijn. 2:20 minuten lang horen we hier Satan Takes A Holiday op volle kracht.

Queen Mother heeft in het begin wat weg va de intro van een horrorfilm. Het is één van de langste nummers op deze cd en komt na zijn dikke drie minuten gelukkig ten einde. In vergelijking met de andere nummers kan gezegd worden dat dit het minst interessante, om het woord saaiste niet te gebruiken, nummer van Aliens is. Why Don’t We Do It In The Road  is dan weer een enorm vette op blues geïnspireerde song, die halfweg het nummer wordt aangedikt door wat extra power bij de gitaar, bas en zang. Één van de betere liedjes op deze cd dat jammer genoeg al snel ten einde komt, maar daardoor misschien net zijn kracht behoudt en zo aanstekelijk werkt.

Al bij al kan je Aliens geen slechte cd noemen. De band heeft zijn eigen identiteit, en dat is wat elk nummer op zich interessant maakt en van een eigen karakter voorziet. De driekoppige band laat elk instrument zijn ding doen en dit komt er mooi uit in de mix. Ook het zeer afwisselend gebruik van de stem komt de nummers en de plaat zeker ten goede en is heel eigen aan Satan Takes A Holiday.

Tracklist:

 1. Good Cop Bad Cop
 2. The Beat
 3. Ladder To Climb
 4. Get You Girl
 5. Iron Pipe
 6. More Is More
 7. Born At Night
 8. Queen Mother
 9. Love Me Like I Love Me
 10. Why Don't We Do It In The Road
 11. Wrinklay

Meer Info Over Satan Takes A Holiday:

satan takes a holiday aliens album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!