Review Savage Messiah - Demons

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Savage Messiah

Album: Demons

Genre: Thrash / Power Metal

Label: Century Media

"Songs that will feel as much at home on the airwaves and playlists as reverberating around sweaty mosh-pits."

Een nieuw logo en  een nieuwe bezetting voor dit vijfde album van Savage Messiah laten zich ook voelen in de muziek. Dave Silver is nog steeds leadzanger maar heeft wat vers bloed binnengehaald met gitarist David Hruska en drummer Charly Carretón. Bassist Mira Slama is er al een viertal jaar geleden bijgekomen.

De fans vonden Hands Of Fate te melodieus en zelfs te commercieel. Demons bevat nog steeds dat melodieuze aspect maar is terug harder. Een terugkeer naar het initieel geluid zit er niet meer in en hoeft volgens mij ook niet. Dit is een zachtere versie en eerder heavy metal dan thrash. Dave wil trouwens al langer van dat thrash imago af. De op Metallica lijkende riffs van de eerste drie albums zijn bijna volledig verdwenen. Parachute is zowaar zelfs een cover van country en folkmuzikant Chris Stapleton en de heavy versie van het nummer is best te pruimen.

De muziek van het album gaat eerder de richting uit van groepen als Evergrey en Symphony X. Met de laatste mocht Savage Messiah onlangs mee op tournee. Het levert een perfecte match met de stem van Dave. Fans van het eerste uur zullen misschien teleurgesteld zijn, maar er staat ongetwijfeld een schare nieuwe fans klaar die dit moeiteloos kunnen verteren. Je doet er zelfs wat literatuurkennis mee op, want What Dreams May Come, een ballade, is gebaseerd op een lijn uit Hamlet van Shakespeare en Down And Out’ op het werk ‘Down And Out In London And Paris’ van George Orwell.

De vaste mixer en producer van al het vorig werk, Scott Atkins, is vervangen door mixer Jens Bogren en producer David Castillo en ook dat blijkt een juiste keuze. Savage Messiah is een groep die blijft groeien en die zijn grootste stap in zijn evolutie nog moet zetten. Hopelijk zetten ze deze weg verder.

Tracklist: 

 1. Virtue Signal
 2. What Dreams May Come
 3. Heretic In The Modern World
 4. Parachute
 5. Under No Illusion
 6. Down And Out
 7. The Lights Are Going Out
 8. The Bitter Truth
 9. Until The Shadows Fall
 10. Rise Then Fall
 11. Steal The Faith in Me

Meer info over Savage Messiah:

Bestel Savage Messiah - Demons:

savage messiah demons album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!