Review Savage Messiah - Hands Of Fate

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Savage Messiah

Album: Hands Of Fate

Genre: Heavy Metal

Label: Century Media Records

Onze dosis Britse heavy metal krijgen we van Savage Messiah dat hun 10-jarig bestaan lijkt te willen vieren met een nieuwe release. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met Savage Messiah, ze begonnen ooit als stevige thrash metal band, maar gingen op hun Plague Of Conscience reeds een rustigere kant op. Even leek het alsof ze zich met The Fateful Dark gingen herpakken, maar hier is hun meest recente opvolger die weer wat rustiger is. Hun nieuwe plaat krijgt de naam Hands Of Fate mee en toont een band die toch wel wat verandering heeft doorgaan sinds hun eerste release.

We hoorden hen op Plague Of Conscience al ‘rustiger’ worden. En dit vooral qua zang. Op dit album trekken ze dit door. Ze zijn niet meer 100% de snelle, explosieve thrashers die ze geweest zijn. We krijgen meer ruimte voor melodieën en krachtige, maar zuiverdere zanglijnen. Met hier en daar zelfs invloeden van power metal. Op sommige passages doet de zang denken aan een Dave Mustaine die niet al te veel moeite doet om zijn stem in overdrive te krijgen (wat niet slecht bedoeld is!). We hebben hier te maken met nummers die ergens nog aan een ver thrash metal verleden doen denken, maar dan al snel omslaan naar de heavy metal met de invloeden van power metal. Enkele voorbeelden? Lay Down Your Arms, Solar Corona en Eat Your Heart Out om er maar een paar te noemen.

Voor het beter soleerwerk kan je nog wel steeds bij Savage Messiah terecht, maar we denken dat er veel fans van het eerste uur te weinig heen en weer geschopt worden door de drums en de beukende gitaren die we toen te horen kregen. Laten we dus besluiten dat het op zich geen slecht album is, maar dat Savage Messiah geëvolueerd is in een richting die hun oorspronkelijke fans minder voldoening geeft. 

Tracklist: 

  1. Hands Of Fate
  2. Wing And A Prayer
  3. Blood Red Road
  4. Lay Down Your Arms
  5. Solar Corona
  6. Eat Your Heart Out
  7. Fearless
  8. Last Confession
  9. The Crucible
  10. Out Of Time

Meer info over Savage Messiah:

savage messiah hands of fate album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!