Review Sister May - Ascent

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Sister May

Album: Ascent

Genre: Alternative Rock

Label: Eigen Beheer

Dat grunge niet samen gestorven is met de dood van Nirvana's Kurt Cobain bewijzen deze uit Roeselare afkomstige jongens van Sister May. Opgericht in 2016 door frontman Bert Goethals en zijn vaste compagnon de route Carl Vangheluwe. Drummer Stefaan Degryse vulde al vlug het duo aan en na een paar maanden vervoegde bassist Wannes Desramault de groep, Sister May was geboren.

Een jaar later lieten ze hun eerste EP My Absolute Defiler op de wereld los, die trouwens goede reviews en kritieken kreeg. Dat Sister May een bezige bij is mag wel gezegd worden. Met Ascent zijn ze al aan hun tweede EP toe op een kleine 3 jaar, neem daarbij nog een videoclip, reeds meer dan 70 shows (waaronder een korte tournee door onze buurlanden), dan weet je wel dat deze West-Vlamingen niet graag op hun luie kont zitten. Op Ascent hoor je duidelijk dat deze groep op twee jaar tijd enorme vooruitgang heeft gemaakt, zowel muzikaal, songwriting en streven naar nog meer perfectie.

Titelsong Ascent is niet alleen de openingssong op dit album maar ook de nieuwe single. Hoewel de keuze voor deze single een beetje raar is want dit nummer begint met een donkere sfeer en experimentele vocalen. Na 50 seconden verandert echter de sfeer en herkennen we direct de Sister May sound. Dat Bert en zijn kompanen niet enkel grunge brengen maar ook er progressieve rock doorheen mengen maakt het geheel nog interessanter. Zelfs een streepje new wave passeert de revue. Een mengeling van dit alles vinden we op Deception, waarin er zelfs een sample verwerkt zit. Persoonlijk zou ik deze song als nieuwe single gekozen hebben, maar ik ben maar de reviewer.

Met zijn 5:04 min. is Diamond Dreams de langste song van deze EP en is een mooie variatie tussen muziek, ruimtes en vocalen. De schreeuwerige uithalen van frontman Bert, die op deze EP te horen zijn, komen in Revolution echt tot uiting waardoor alle opgekropte emoties (zowel muzikaal als tekstueel) nog een laatste maal door merg en been snijden.

Met deze tweede EP Ascent (in samenwerking met Jorge Van De Sande (RHEA)) heeft Sister May echt wel een stap vooruit gezet en zijn ze goed bezig om een plaats te veroveren in de Belgische rock/metal scene.

Tracklist: 

  1. Ascent
  2. Deception
  3. Diamond Dreams
  4. Revolution

Meer info over Sister May

sister may ascent album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!