Review Slayer - The Repentless Killogy (Live at The Forum in Inglewood, CA)

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Slayer

Album: The Repentless Killogy (Live at The Forum in Inglewood, CA)

Genre: Thrash Metal

Label: Nuclear Blast

"Slayer blijft Slayer. Geen verrassingen maar gewoon lekker beuken. We zullen hen missen!"

Dat het legendarische Slayer er vorig jaar de brui aan gegeven heeft is geweten. De heren hebben hun carrière nog net op tijd afgerond, want laat ons eerlijk zijn, die Slayer optredens van de laatste tijd misten de energie van vroeger. Toch, Slayer live was nog altijd een feest dat steeds het stof deed opwaaien.

Hun afscheid werd geregistreerd op cd/dvd. In augustus 2017 speelde Slayer in Inglewood, een stadje nabij Los Angeles. Daar is immers het befaamde The Forum. Twaalf studioalbums en met deze erbij vier live albums, dat omvat de carrière van Slayer. The Repentless Killogy is een uitgebreide samenvatting van dit alles.

Vanaf de start wordt er luid gejuicht op de intro van de opener van het Repentless album: Delusions Of Saviour, onmiddellijk gevolgd door Repentless. Het is een nummer dat de nodige energie onmiddellijk opwekt en die bovendien deze avond niet meer weggaat. Gaandeweg tovert Slayer allerlei klassiekers uit hun mouw, het ene na het andere. Pas vijf nummers na aanvang komt er een eerste korte pauze, waarbij het publiek blijft juichen en zanger Tom Araya eindelijk het publiek aanspreekt, kort maar bondig. Tracks als Disciple, War Ensemble, You Against You, Mandatory Suicide, … we moeten ze aan niemand omschrijven. Een hevig concert, zoals dat een Slayer show toehoort. Slechts af en toe wordt het gaspedaal even gelost (When The Stillness Comes, Dead Skin Mask) maar tot zover. Dat het geen Slayer uit hun gloriedagen meer is, hoor je wel vooral dan aan Araya’s stem. Bij Bloodline laat hij steken vallen en het nummer lijkt iets trager gespeeld te zijn. Maar Slayer blijft Slayer, en geen kat daar in The Forum die daar aan zal getild hebben. Vooral niet na zijn nog even ijzige scream bij afsluiter Angel Of Death. Met een korte bedanking aan het publiek, zit het erop. Geen uitgebreid vaarwel zeggen, geen speech. Kort en krachtig.

En daarmee ronden we af. Slayer blijft Slayer. Geen verrassingen maar gewoon lekker beuken. We zullen hen missen!

Tracklist:

 1. Delusions of Saviour
 2. Repentless
 3. The Antichrist
 4. Disciple
 5. Postmortem
 6. Hate Worldwide
 7. War Ensemble
 8. When the Stillness Comes
 9. You Against You
 10. Mandatory Suicide
 11. Hallowed Point
 12. Dead Skin Mask
 13. Born of Fire
 14. Cast the First Stone
 15. Bloodline
 16. Seasons in the Abyss
 17. Hell Awaits
 18. South of Heaven
 19. Raining Blood
 20. Chemical Warfare
 21. Angel of Death

Meer info over Slayer:

slayer the repentless killogy live at the forum in inglewood, ca album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!