Review Soilwork - Verkligheten

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Soilwork

Album: Verkligheten

Genre: Melodic Death Metal

Label: Nuclear Blast 

Het jaar is nog maar net bezig of Soilwork staat al klaar om ons met volle kracht welkom te heten. Hun nieuwe album Verkligheten kwam in de eerste helft van januari uit en maakte meteen indruk. Wat deze Zweedse band te bieden heeft kan je hier en nu lezen.

Nadat ze met Verkligheten rustig aanbellen om hun nieuwe album voor te stellen, stampen ze met Arrival de deur in! Van een binnenkomer gesproken. Vollenbak zonder de melodie te verliezen wringen de frequenties zich door je gehoorgangen. Met de onvermijdelijke adrenalinestoot als gevolg.

Full Moon Shoals is een snel nummer, dat een geweldige riff als basis heeft. Een hoopvolle melodie met een bepaalde melancholische bijklank is wat je te horen krijgt en wat het nummer een emotionele ondertoon geeft.

When The Universe Spoke begint rustig, om dan open te barsten in een melodieus spektakel van klanken. En deze klanken schuwen de donkere dieptes van het downtunen niet en houden het ook hier strak en beheerst.

The Ageless Whisper is opnieuw een nummer van formaat. Je krijgt telkens bevestigd dat de band verdient waar ze staan, en eigenlijk nog verder mogen doorstoten. Weer zit het nummer fantastisch in elkaar en zijn de instrumenten elkaars beste vriend in de mix.

De afsluiter van het album kreeg de titel You Aquiver mee en wat kunnen we zeggen… Het ene mesterwerk na het andere, zo ook dit nummer dus. Het jaar is nog maar net begonnen en we krijgen al een top 10 album voor 2019 voorgeschoteld. Daar kunnen we alleen maar blij van worden.

Soilwork levert een album af met twaalf nummers, en er staat geen enkele tussen die moet onderdoen voor zijn voorganger of opvolger. Dat is iets wat we niet vaak horen en dus enkel maar kunnen belonen. Een melodieuze killer van formaat die hopelijk de toon zet voor de rest van het jaar. Hieraan mag elke band een voorbeeld nemen. En een dikke bonus voor de coverart, want alleen daarvoor zou je het album al kopen.

Tracklist: 

 1. Verkligheten
 2. Arrival
 3. Bleeder Despoiler
 4. Full Moon Shoals
 5. The Nurturing Glance
 6. When The Universe Spoke
 7. Stalfagel
 8. The Wolves Are Back In Town
 9. Witan
 10. The Ageless Whisper
 11. Needles And Kin
 12. You Aquiver

Meer info overSoilwork: 

soilwork verkligheten album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!