Review Steel Panther - Heavy Metal Rules

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Steel Panther

Album: Heavy Metal Rules

Genre: Glam Metal

Label: Steel Panther Inc.

"You're like my little toe. I'm going to bang you on every piece of furniture in my home."

Een nieuw album van Steel Panther, het vijfde ondertussen! Eén blik op de tracklist en we zijn al gerustgesteld. Met ronkende titels als Gods Of Pussy, Fuck Everybody, Always Gonna be a Ho en All I wanna Do is Fuck (Myself Tonight) verwachtten wij ons absoluut niet aan stijlbreuk van deze heren. Steel Panther is de band die lak heeft aan politieke correctheid, hashtag me too, hashtag me three en andere consoorten. Alleen al het feit dat zij al meer dan 15 jaar de dunne lijn weten te bewandelen tussen humor en rock/metal, verdient eigenlijk al respect (nietwaar Fleddy!?). Lower The Bar, de illustere voorganger van dit plaatje, deed eigenlijk hun titel eer aan, want eerlijk gezegd was dit het minste van wat de heren tot op de dag van vandaag ten berde brachten. Met Heavy Metal Rules, leggen zij hun lat terug wat hoger met aardig wat meer afwisseling, gelukkig maar!

Het vierkoppig collectief uit Californië is nog steeds een graag geziene gast op de Europese podia en met dit album voegen zij alleszins enkele meezingers toe aan hun setlist! Michael Starr zet een zeer sterke vocale prestatie neer. Ook de baslijnen van Lexxi Foxx en de gitaarsolo’s van Satchel zijn outstanding! Na de hilarische intro en dito openingstrack is Always Gonna Be A Ho een billenkletser van formaat. Een ballade met hilarische tekst (en zelfs een beetje maatschappij kritisch). Ook Fuck Everybody is tekstueel van een humoristisch hoogstaand niveau! Voor de rest is het klagen over hoe vermoeiend het is om alle vrouwen te plezieren die met hen het bed, bus, tafel… willen delen op Gods of Pussy en over ontrouwe vrouwen op Snaky Little Bitch. U leest het: de core business van deze mannen is nog steeds de vrouw!

Is dit dan hun beste plaat? Misschien wel, maar helaas om daarover te oordelen is ze een beetje aan de korte kant. Met een speelduur van net 35 minuten blijven we een beetje op onze honger zitten. Maar laat dat de pret niet bederven en luister gerust nog eens naar deze (korte) langspeler, je zal tekstueel alleszins nog geinigheid ontdekken na een extra luisterbeurt!

Tracklist:

  1. Zebraman
  2. All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight)
  3. Let's Get High Tonight
  4. Always Gonna Be a Ho
  5. I'm Not Your Bitch
  6. Fuck Everybody
  7. Heavy Metal Rules
  8. Sneaky Little Bitch
  9. Gods of Pussy
  10. I Ain't Buying What You're Selling

Meer info over Steel panther:

steel panther heavy metal rules album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!