Review Steve Hackett - At The Edge Of Light

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Steve Hackett

Album: At The Edge Of Light

Genre: Rock

Label: InsideOut Music

Steve Hackett verworf zijn grootst bekendheid als gitarist van Genesis, speelde op zes Genesis albums, maar deze man is zoveel meer dan Genesis. Want daarnaast heeft hij een solocarrière om U tegen te zeggen. Zijn muziek is niet de meest alledaagse, elementen van klassiek, pop, blues en virtuoos gitaarspel zijn de bouwstenen die hij gebruikt om steeds opnieuw pareltjes te creëren. Ook in 2019 heeft de man voor ons wat moois in petto.

Fallen Walls And Pedestals is de perfecte inleiding op Beasts In Our Time. Een nummer dat een sprookjesachtig karakter heeft en een mooie afwisseling heeft tussen saxofoon en gitaar die beiden een uitgesproken plaats krijgen op het podium. Met zijn georchestreerde klank doet het even aan Harry Potter denken om daarna met iets meer ruggengraat open te barsten in een muziekstuk waar de gitaar zijn hoofdrol moeiteloos opeist.

Under The Eye Of The Sun, het klinkt als een mooie lentedag als je het mij vraagt. En dat is eigenlijk exact waar dit nummer je aan doet denken. De vogels hoor je niet fluiten, maar de gitaar neemt deze rol vol vreugde op zich. Hier horen we een fantastische Steve die zijn gitaar vol liefde laat schreeuwen op een melodieuze manier.

Those Golden Wings, een prachtig nummer dat met zijn elf minuten geen seconde te lang duurt. Een mooie structuur die je doet zweven op een roze wolk doorheen de gehele lengte van dit nummer dat we misschien ook terug als sprookjesachtig kunnen omschrijven.

Conflict en Peace zijn de twee laatste nummers van het album. En ze spreken elkaar inderdaad tegen. Waar het eerste een militaire indruk op je achterlaat, gaat de tweede je weemoedig maken met zijn zachte pianospel en zijn elementen van koorzang die je ongetwijfeld een koude rilling bezorgen. Een prachtige manier om het album te eindigen en met een lach terug te kijken op de nummers die je trommelvliezen hebben mogen beroeren.

We kunnen dus besluiten dat Steve Hackett naar gewoonte een sterk album aflevert, dat een indruk nalaat en uitnodigt tot een snel weerzien met elke luisteraar. Een parel die het begin van 2019 meer de moeite maakt dan we hadden kunnen hopen.

Tracklist: 

  1. Fallen Walls And Pedestals
  2. Beasts In Ou Time
  3. Under The Eye Of The Sun
  4. Underground Railroad
  5. Those Golden Wings
  6. Shadow And Flame
  7. Hungry Years
  8. Descent
  9. Conflict
  10. Peace

Meer info over Steve Hackett:

Bestel At The Edge Of Light:

steve hackett at the edge of light album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!