Review Suicide Silence - Become The Hunter

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Suicide Silence

Album: Become The Hunter

Genre: Deathcore

Label: Nuclear Blast

"39 minuten lang niet stilzitten gegarandeerd!"

Deathcore band Suicide Silence bestaat dit jaar 20 jaar en dat vieren zij met hun zesde studioalbum. De Californische band, met roots in Riverside, heeft het in de afgelopen jaren niet echt makkelijk gehad. Na de dood van hun zanger, Mitch Lucker, in 2012 zijn zij door een diep dal gegaan maar er ook weer zeer sterk uitgekomen. Dat hebben ze in de eerste plaats te danken aan hun talent, maar ook aan de hulp van enkele andere muzikanten die hen in de afgelopen jaren hebben bijgestaan en uit de brand hebben geholpen. Denk hierbij maar aan de vele gastzangers die ze steeds bijhadden. Sinds 2014 hebben ze echter een nieuwe vaste waarde voor deze functie. Eddie Hermida neemt nu de rol van Mitch Lucker voor zijn rekening en dat doet hij, welliswaar op zijn eigen manier, op zeer indrukwekkende wijze. 

Hun nieuwe album is dan ook eentje om zeker eens op te zetten. Become The Hunter vertelt de luisteraar op een bijzondere manier een verhaal waar je volledig in wordt meegesleurd. Het album duurt in zijn geheel bijna veertig minuten, maar één keer je eraan begint voelt het alsof die veertig minuten, slechts veertig seconden zijn. Als je Become The Hunter opzet zal je sowieso meteen met je hoofd beginnen knikken en niet veel later betrap je jezelf dat je gewoon echt enorm hard aan het headbangen bent. Become The Hunter opent dan ook met een fenomenale intro, gevolgd door een al even fenomale overgang die je mee het album insleurt. 

De zanglijnen zijn geweldig goed gedaan en dat in combinatie met de pracchtige gitaarstukken en hoogstaande technische drums brengt dit album meteen naar een topniveau. Ook de affwisseling van snelheid naar breakdowns, naar melancholishe stukken en stukjes muziek waarbij je tranen in ogen krijgt, omdat je terugdenkt aan die overleden dierbaren van jou als die van de muziekindustrie, maakt dat album één van de betere is die de band reeds heeft uitgebracht. Ohja, en uitteraard mogen zeker die snelle stukken niet worden vergeten. Die muzikale hoogtepunten die een grijns op je gezicht toveren en waardoor je meteen uit die stoel springt, de volume knop een draai geeft en begint te headbangen en in het rond te springen zodat je "bijna" die vaas die je vorig jaar cadeau had gekregen van je grootouders van je schouw slaagt. 

Become The Hunter heeft het gewoon allemaal in zich en voor je het beseft hoor je die laaste noten van het album en hoor je Eddie op een diepe, trage grunt nog één keer de albumtitel roepen. Plots sta je dan stil, de muziek valt weg en er valt een korte stilte in je huiskamer, slaapkamer of waar dan ook. Maar die grijns die je veertig minuten geleden hebt gekregen, die staat er nog steeds en je denkt bij jezelf: wat een waardig eerbetoon aan Mitch en eveneens hebben ze hun naam opnieuw op de kaart gezet met de boodschap: Kijk uit, want wij zijn helemaal terug en wij gaan jullie allemaal laten zien dat wij niet klein te krijgen zijn. 

Tracklist:

 1. Meltdown
 2. Two Steps
 3. Feel Alive
 4. Love Me To Death
 5. In Hiding
 6. Death's Anxiety
 7. Skin Tight
 8. The Scythe
 9. Seren Obscene
 10. Disaster Valley
 11. Become The Hunter

Meer info over Suicide Silence:

suicide silence become the hunter album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!