Review Temperance - Viridian

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Temperance

Album: Viridian

Genre: Modern Metal

Label: Napalm Records

"Verwacht je aan catchy tunes, sterke vocalen en energievolle riffs gemixt met elektronica."

Recht uit Italië komen ze, de band genaamd Temperance. De modern metal band bracht hun vijfde studioalbum Viridian uit, het eerste bij platenlabel Napalm Records, met andere woorden klaar voor het grote publiek. Verwacht je aan catchy tunes, sterke vocalen en energievolle riffs gemixt met elektronica.

Het eerste opvallende feit aan Temperance zijn de drie vocalisten. We hebben al eerder gezien dat dit werkt zoals bij Amaranthe, ook bij Temperance werkt deze combinatie uitstekend. De rijke, heldere stem van Alessia Scolletti, de krachtige stem van Michele Guaitoli en de grunts van Marco Pastorino (ook gitarist) spelen perfect op elkaar in. Waar openingstrack Mission Impossible niet bijblijft, doet I Am The Fire dat wel. Catchy as hell. Ook My Demons Can’t Sleep is zo’n binnenkopper net als de titeltrack. Het klinkt gewoon allemaal lekker catchy, dat zal mede komen door de elektronische elementen die in de muziek verweven zitten, synths en keyboard zijn uitgebreid aanwezig tussen de knappe gitaarmelodieën door. Lekker vrolijk en meezingbaar en aan energie geen gebrek. Slechts tweemaal wordt het tempo naar beneden gehaald, met de ballade Scent Of Dye en het gevoelige, op piano gespeelde Gaia. Opnieuw is de wisselwerking van de stemmen hier een pluspunt. Afsluiter Catch The Dream klinkt als een gospel, met handengeklap, gepreek en achtergrondkoor. Een aparte, maar leuke afsluiter.

We kunnen oprecht zeggen dat dit vijfde album raak is. Het is het beste album in de carrière van de band en als ze zo verder doen gaan we nog veel van Temperance horen. Fans van bands als Amaranthe, Engel, Cyhra en The Unguided hoeven absoluut niet te twijfelen.

Tracklist:

 1. Mission Impossible
 2. I Am The Fire
 3. Start Another Round
 4. My Demons Can’t Sleep
 5. Viridian
 6. Let It Beat
 7. Scent of Dye
 8. The Cult of Mystery
 9. Nanook
 10. Gaia
 11. Catch the Dream
 12. Lost in the Christmas Dream
 13.  

Meer info over Temperance:

temperance viridian album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!