Review Temple Renegade – The All Is None

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Temple Renegade

Album: The All Is None

Genre: Progressive Rock

Label: Eigen beheer

"Best wel in orde, maar het geheel blijft niet boeien."

Tijd om een Nederlandse band in de schijnwerpers te plaatsen. Temple Renegade bracht eind vorig jaar hun debuutalbum The All Is None uit. We wierpen dit onder de loep.

Vooreerst bandinformatie. Temple Renegade komt uit Den Haag en speelt progressieve rock die geïnspireerd wordt door bands als Karnivool en A Perfect Circle. Na twee EP’s te hebben uitgebracht, is hun eerste full-length The All is None nu een feit, dat ze zelf uitgebracht hebben in eigen beheer.

Dit hoor je best wel, de rauwheid van een eigen opname. Toch klinkt alles goed en moet dit niet onderdoen voor een ware studioproductie. Opener Enter Illusion is een rustige track die enigszins een donkere sound heeft. Dark prog zeg maar, net als bv. A Perfect Circle. Muzikaal goed te pruimen, maar de stem van de zanger gaat soms net iets te hoog. The Silent Hand wordt sneller gespeeld en bevat leuke drumstukken en proggy gitaar op achtergrond past perfect in het geheel. Voynich’s Last Dream begint traag en akoestisch maar bouwt op. Fallout en afsluiter Deadman komen iets harder uit de hoek maar verder klinkt alles een beetje hetzelfde. De songs op zich zijn best wel in orde, maar het geheel van tien nummers blijft niet boeien. Een breakdown hier en daar, een ritmeverandering, proggy gitaarmelodieën, maar geen uitschieters. We zijn benieuwd wat de band nog uit hun hoed gaat toveren de komende jaren, ze zijn in elk geval toch wel goed begonnen.

Tracklist:

  1. Enter Illusion
  2. The Silent Hand
  3. Somewhere The Vulture
  4. Fistful of Sand
  5. Qualia
  6. Fallout
  7. Ghost of Goliath
  8. Voynich's Last Dream
  9. Harbringer
  10. Deadman

Meer info over Temple Renegade:

temple renegade the all is none album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!