Review Thundermother - Thundermother

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Thundermother

Album: Thundermother

Genre: Hard Rock

Label: Despotz Records

Wanneer Angus Young (AC/DC), Joel O’Keeffe (Airbourne) en Lizzy Hale (Halestorm) gelijktijdig in een teleportatiemachine stappen die in Zweden uitkomt, dan moet Thundermother hier ongetwijfeld het product van zijn. Met nieuwe energie, bestaande uit maar liefst drie recente veranderingen in de bezetting van de band doken ze de studio in met als resultaat: Thundermother.

Bij het horen van Revival kan je niet anders dan denken aan AC/DC of Airbourne. De simpele, straight forward rock ‘n’ roll word je om de oren geslingerd. Je hoort een swingende vibe waardoor je je hoofd ongetwijfeld stil kan houden. Ook bij Whatever overvalt je dit gevoel. Het moment dat je je ogen sluit kan je niet anders dan een muur Marshall versterkers voor je zien, waar enkele rockende dames energiek staan te spelen. Uiteraard is er op een album als dit plaats voor de nodige solo die zo uit Angus Young zijn vingers zou kunnen komen.

Met Fire In The Rain zijn we aan een tragere rocker met een hoog ballad gehalte toe. Een eerder melig repetitief klinkend nummer dat met één voet buiten de stijl van dit album staat. Slecht is het niet, maar het onderbreekt wel de energie die op de voorgaande nummers gecreëerd werd. We Fight For Rock N Roll is volgens ons het meest anthem-achtig nummer op Thundermother. Vermoedelijk wordt dit het nummer waarvan fans 100% verwachten dat het op elk optreden de revue passeert! Een meezinger met de typische rockende, swingende vibe die het album siert.

De tweede song die de rustigere contreien opzoekt is Follow Your Heart. Hoewel we eindigen met een stuk vol aangrijpende zang en hemels gitaarwerk is het grootste deel van dit nummer ver onder de maximaal toegelaten snelheid. Niettemin is het wel eentje om te genieten, tenzij je hoopt heel het album ongestoord te kunnen headbangen.

Op Won’t Back Down is de boodschap duidelijk. They won’t! En van ons hoeven ze dat ook absoluut niet te doen. Ze mogen er zelfs nog wat meer pit in steken als ze een nummer deze titel geven. Verder kunnen we over dit nummer niets slechts zeggen. Er is de energie, maar hij steekt niet je ogen uit, en de zang is zoals over het hele album on point!

We kunnen dus besluiten dat iedereen die van goede, energieke rock ‘n’ roll houdt zich in dit album wel zal kunnen vinden. Hier en daar hadden ze wat meer gas mogen geven, maar dat vergeef je zo door de overige nummers die dat ruimschoots goedmaken!

Tracklist: 

 1. Revival
 2. Whatever
 3. Survival Song
 4. Racing On Mainstreet
 5. Fire In The Rain
 6. Hanging At My Door
 7. Rip Your Heart Out
 8. The Original Sin
 9. Quitter
 10. We Fight For Rock N Roll
 11. Follow Your Heart
 12. Children On The Rampage
 13. Won't Back Down

Meer info over Thundermother:

thundermother album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!