Review Thy Art Is Murder - Godlike

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Thy Art Is Murder

Album: Godlike

Genre: Deathcore

Label: Human Warfare

"The World Is Yours For The Taking"

Het Australische Thy Art Is Murder komt met hun zesde plaat op de proppen genaamd Godlike. Dit album is het vervolg van Human Target (2019) waarbij corona een donkere schaduw heeft gegooid over de band. De heren hebben tijdens corona in een muzikaal armageddon geleefd afgezonderd van hun fans. De gitaristen (Sean & Marsh) hebben zelfs twee jaar hun gitaar niet aangeraakt! Dit verklaart de woede en frustratie die in je gehoorkanaal wordt geblazen voor gedurende een dikke 40 minuten. Hierbij komen de deathcore titanen uit hun comfortzone en beginnen ze meer te experimenteren in plaats van battle of the titans tussen de elite deathcore bands. Deze keer hakken en hameren ze een nieuwe weg in, maar nog steeds gevuld met brute breakdowns. Maar dit keer is er meer ruimte gemaakt voor grooves en meer atmosferische componenten gedrenkt in bloed en wanhoop. Dit zal zeker nieuwe fans aantrekken, maar de oude fans zullen zeker ook niet teleurgesteld worden! Dit is ook het eerste album dat ze volledig onder eigen beheer uitbrengen via Human Warfare.

Bij de opener Destroyer Of Dreams krijgen we donderende breaks, beukende grooves en hectische blastbeat-segmenten die aanleiding geven om te headbangen met risico's op een hersenschudding! Bij Bloodthrone krijgen we meer lekkers te horen uit de strot van frontman CJ die catchy gutturals uit zijn mouw schud als een goochelaar. De blastbeats vliegen de deur uit op Everything Unwanted met confronterende lyrics als “We are everything unwanted, over over, we fall from grace” die met volle overgave uit worden geschreeuwd door CJ. We krijgen op Lesson In Pain ook een les in "hoe open je een nummer met een brute breakdown". Ondertussen besef je ook dat de frontman zijn zang enorm is geëvolueerd tegenover de vorige albums. Waaronder zijn lage screams dieper zijn dan ooit tevoren! Verder komt de drummer meer technisch en genadelozer uit de hoek dan tevoren. Waarbij de dubbele bas nog altijd tekeergaat als een machinegeweer! Anathema is toch één van de snelste en wreedste nummers van het album. De band laat een schokgolf van blastbeats op je los samen met de razernij van CJ met ongekende gutturals en bottenbrekende riffs verwikkeld in complexe melodieën. Waarbij we aan het einde zijn gekomen met Bermuda dat het perfecte voorbeeld is van de evolutie van Thy Art Is Murder hun sound. Waarbij de snelheid is verdwenen, maar de intensiviteit zeker niet! Laten we het een interpretatie van een ballade noemen waarin je de emoties hoort zowel in de lyrics als de stem van de frontman.

Thy Art Is Murder verrast vriend en vijand met hun nieuwste album Godlike waarbij de deathcore elementen nog altijd centraal staan, maar dat er nieuwe ingredienten zijn toegevoegd in hun cocktail van blastbeats, gutturals en breakdowns. De zang van McMahon scheurt door de plaat, de gitaren snijden als boter door je heen.  Het hele album is een gewelddadige, chaotische puinhoop van onvoorstelbare wanhoop gedrenkt in bloed, zweet en tranen. Godlike is beschikbaar op 22 september!

Tracklist: 

  1. Destroyer Of Dreams
  2. Blood Throne
  3. Join Me In Armageddon
  4. Keres
  5. Everything Unwanted
  6. Lesson In Pain
  7. Godlike
  8. Corrosion
  9. Anathema
  10. Bermuda

Meer info over Thy Art Is Murder:

 

Beluister op Spotify!

thjy art is murder godlike album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!