Review Tusky - What's For Dinner

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Tusky

Album: What's For Dinner

Genre: Rock

Label: Suburban Records

"Want fuck it, ze doen het gewoon!"

Ken je John Coffey nog? Jazeker, die band waarvan de zanger al crowdsurfend in het publiek een pintje bier opving en uitdronk. Een paar jaar terug gingen ze uit elkaar maar niet langer getreurd, ze zijn terug, sort of!

Tusky is de opvolger. Hun eerste album Rated Gnar was een puik rockalbum en daar is What’s For Dinner een goede opvolger van. Echter liet ook hier corona roet in het eten gooien. Frontman en mede oprichter Alfred van Luttikhuizen en bassist Christoffer van Teijlingen verlieten de band, maar gitarist Sjors van Reeuwijk en drummer Bas Allein Richir bleven niet bij de pakken zitten en hebben de basis voor What’s For Dinner gelegd gedurende deze periode. Twee nieuwe leden zijn gevonden in Vladimir Stevic (zanger/gitarist) en Quirin Wijgers (bassist). De band tekende tot slot ook nog bij Suburban, dus al bij al alleen maar goed nieuws!

Met What’s For Dinner laat de band zien dat ze steeds verder evolueren in hun geluid. Ze schuwen een ruiger kantje niet, getuige de snedige riffs en geweldige melodieën. Vladimir heeft een uitstekende stem die bij de songs past en kan stevig uithalen. Beste voorbeeld van al dit is misschien Lemonparty, maar ze laten ook de gewone rock niet varen met songs als bv. Nightstalker en titeltrack What’s For Dinner. Dit laatste is zowaar radiomateriaal, benieuwd of dat ook daar te horen zal zijn! We gunnen het hen van harte!

Tracklist: 

  1. Post-Apocalyptic Raftovers
  2. We're Going Out Again
  3. Lemonparty
  4. Trial & Terror
  5. The Diamond Burden
  6. There's No Pain (In Champagne)
  7. Nightstalker
  8. Conversation Street
  9. Bliss
  10. What's for Dinner?

Meer info over Tusky:

Beluister op Spotify!

tusky what's for dinner album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!