Review The Unguided - Brotherhood

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: The Unguided

Album: Brotherhood

Genre: Melodic Death Metal

Label: Napalm Records

Dat Zweden vele geweldige metal bands heeft is natuurlijk geen verrassing. The Unguided is een van deze bands die ons melodische deathmetal brengt. In 2011 werd de eerste EP, Nightmareland, uitgebracht. Sindsdien gaat het goed met de band, er werden een deel EP’s, singles, cd’s en vinyls uitgebracht. Een spijtig feit was het vertrek van zanger en gitarist Roland Johansson maar Jonathan Thorpenberg is een waardige vervanger. Dit is dus het begin van een nieuw hoofdstuk.

Om Jonathan een kans te geven om zich te bewijzen werd de korte EP genaamd Brotherhood uitgebracht. Zowel op het gebied van vocals en de inhoud van de teksten als instrumentaal merken we al verschillen ten opzichte van de vorige albums. Dit is zeker niet slecht en deze nieuwe versie van The Unguided brengt ons zeer goede muziek. Het eerste nummer is Nighttaker. We beginnen met een streepje elektronische muziek en dan komen de brute gitaren erbij. Dit elektronisch stukje horen we nog in de rest van het nummer terug komen en doet een beetje denken aan het nieuwe album van Amaranthe. Wat opvalt zijn de nieuwe heavy vocalen en dit smaakt naar meer. Daybreaker heeft ook weer dat elektronisch kantje maar toch is het net zoals het vorige nummer een stevig nummer met stevige en brute vocalen. De afwisseling tussen de cleane en scream vocals is zeer goed uitgewerkt en de instrumenten spelen hier ook perfect op in. Vooral het pianostukje gevolgd door een dikke gitaarsolo zorgt voor een aangenaam effect.

Deze korte EP bevat twee zeer goede nummers en dit smaakt zeker en vast naar meer. Jonathan levert net zoals de rest van de band puik werk en we hopen dan ook dat we zo snel mogelijk nieuw materiaal mogen verwachten. Een zeer geslaagd debuut voor Jonathan. 

Tracklist: 

  1. Nighttaker
  2. Daybreaker

Meer info over The Unguided:

the unguided brotherhood ep album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!