Review Van Canto - Trust In Rust

Rating: 
5.5
Uw beoordeling: 5.5

Artiest: Van Canto

Album: Trust In Rust

Genre: A Capella Metal

Label: Napalm Records

Ik zing, dat is de letterlijke vertaling uit het Latijn Van de Duitse a-capella-metalband (is dat eigenlijk wel een woord?) Van Canto. Dit was echter buiten frontman Philip Dennis Schunke gerekend. Hij hield het na tien jaar voor bekeken en dus kon zangeres Inga Scharf en haar mannelijke harem op zoek naar een nieuwe frontman. Zij kwamen terecht bij Hagen Hirschmann. En hoewel zijn voorstelling als “voice number Seven” hoopvol was, kan hij helaas (nog) niet helemaal overtuigen.

Maar niet alleen Hagel valt op dit album door de mand, zelfs de zingende Engel Scharf (wat een mooie vrouw toch en wat een stem) lijkt bij momenten vocaal niet goed in haar vel te zitten. Zo vind ik persoonlijk de zanglijnen op Ride the Sky niet opperbest. Gelukkig zingt Kai Hansen nog een stukje mee of ik had het over een miskleun gehad. Toch raar van een band die normaal zeer sterk scoort op haar covers (zei er iemand Primo Victoria?), dat ze de bal toch zo misslaan met deze Helloween cover. Gelukkig dat de andere cover, Hells Bells, op het album veel goed maakt. Het is duidelijk dat de  stemkleur van de nieuwe zanger véél beter tot uiting komt met AC/DC.

Helaas is tegen dan het kalf al verdronken. De eigen nummers op het album zijn eerder vlak en missen die extra punch die Van Canto vroeger wel had. Vergelijk het een beetje met een roos zonder doornen. Neverland is gewoon mooi maar ongeïnspireerd, net zoals Javelin. Is het allemaal kommer en kwel? Nee, er staan goede songs op, zoals Back in the Lead en de single Melody. Maar het kan toch niet dat het vertrek van Schunke zo’n impact heeft op deze unieke band? Hopelijk herpakken ze zich snel en vinden ze nummers die beter passen bij de huidige setting.

Tracklist:

 1. Back In The Lead
 2. Javelin
 3. Trust in Rust
 4. Ride the Sky
 5. Melody
 6. Neverland
 7. Desert Snake
 8. Darkest DAy
 9. Infinity
 10. Hells Bells
 11. Heading Home

Meer info over Van Canto:

van canto trust in rust album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!