Review Warkings - Revenge

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Warkings

Album: Revenge

Genre: Heavy Metal

Label: Napalm Records

"De vier heren in Warkings keren terug met nieuwe songs die vertellen over hun verroveringen als viking, tribune, crusader en spartaan."

Net als in 2018 met hun vorige album Reborn, brengt Warkings opnieuw een mooi geheel aan power metal-nummers met hun nieuwe album Revenge.

Het album heeft voor mij bijna alle elementen die een echt power metal album moet hebben om volledig in te slaan bij het publiek. Ja, bijna alle elementen.

Ik word sterk meegetrokken door het stevige gitaarwerk in combinatie met de doordringende drums. Zowel de gitaarsolo's en gitaarriffs zijn mooi gegoten in het geheel. De drums zijn daaronder duidelijk de hartslag van elk nummer. Het begin van Warking doet mij eigenlijk zeer sterk denken aan het begin van Rammstein's nummer Du Hast.

De zang wordt ook zonder twijfel met volle passie gebracht, maar voor mij mist het aan kracht. Dit gevoel had ik eerder al bij hun vorige album. Het maakt het album niet slecht, absoluut niet. Een stevigere rauwe stem had meer indruk gemaakt en meer diepgang gegeven vermoed ik.

Daarom was ik blij verrast om Melissa Bonny, a.k.a. The Queen Of The Damned, als gastzangeres aan het werk te horen. Zij is halverwege het album te horen, maar ook aan het einde met het extra nummer Sparta van hun eerder album Reborn.

Het is voor mij een album dat zeker noemenswaardig is, maar na enkele keren luisteren blijf ik telkens wat op mijn honger zitten op het vlak van vocalen. Ik ben sowieso wel meer geneigd om te luisteren naar zangers die de pannen van het dak kunnen zingen of zangers die trachten om demonen uit de diepste hellekrochten op te roepen.

Al bij al toch weer mooi gedaan, Warkings!

Tracklist:

 1. Freedom
 2. Maximus
 3. Warriors
 4. Fight in the Shade
 5. Odin's Sons (feat. The Queen Of The Damned)
 6. Banners High
 7. Mirror, Mirror
 8. Azrael
 9. Battle of Marathon
 10. Warking
 11. Sparta (feat. The Queen Of The Damned)

Meer info over Warkings:

Beluister op Spotify!

review warkings revenge album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!