Review Wednesday 13 - Necrophaze - Antidote

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Wednesday 13

Album: Necrophaze - Antidote

Genre: Horror Punk

Label:Nuclear Blast

"Oude tracks in een nieuw kleedje."

Twee jaar na hun laatste studioalbum (Review Wednesday 13 - Necrophaze | GigView) laten de horrorpunkers van Wednesday 13 nog eens van zich horen. Necrophaze – Antidote, een EP met materiaal dat toentertijd het album Necrophaze niet gehaald hebben. Aldus de officiële uitleg.

In feite gaat het om twee eigen nummers en twee (opmerkelijke) covers. De eigen nummers zijn herwerkte tracks van in de periode dat Wednesday 13 (frontman) nog rondtoerde met zijn bands, Frankenstein Drag Queens From Planet 13 en Murderdolls. Your Mother Still Sucks Cocks In Hell verschilt niet veel van het originele, iets meer naar de industrial metal gaande en het pianofragmentje is ook verdwenen. Screwdriver 2 – The Return is een beetje op leest gebaseerd. Wat vlugger, ruiger en een beetje hedendaagser.

Wat de covers betreft kunnen we welstellen dat het hier gaat om een opmerkelijke keuze. Enerzijds hebben we Devil Inside van de Australische popband INXS. En het moet je niet verwonderen dat als metalliefhebber de versie van deze Amerikaanse shockrocker echt wel een betere versie is dan het origineel. Anderzijds krijgen we Films van new wave legende Gary Numan, die op zich een zeer opmerkelijke keuze is. De synthesizer zijn behouden gebleven maar als extra zijn er de ruige gitaren aan toegevoegd. Ook extra aan deze track zijn de vocalen van Calico Cooper (Beasto Blanco en dochter van).

Necrophaze – Antidote is een mooi tussendoortje en warmhoudertje in afwachting dat we deze bands nog eens op een podium mogen aanschouwen.

Tracklist: 

  1. Your Mother Still Sucks Cocks In Hell
  2. Screwdriver 2 - The Return
  3. Devil Inside
  4. Films

Meer info over Wednesday 13:

Beluister op Spotify!

wednesday 13 necrophaze antidote album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!