Review While She Sleeps - So What?

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: While She Sleeps

Album: So What?

Genre: Metalcore

Label: Spinefarm Records

Geen tijd om te slapen voor de mannen van While She Sleeps. Na het uitstekende 'You Are We' dat de band uitbracht dankzij crowdfunding en op hun eigen label Sleep Brothers, komt de band op 1 maart met opvolger 'So What?'. Voor dit album kregen ze de steun van Spinefarm Records, niet voor de hand liggend aangezien ze het album nog altijd wilden releasen op hun eigen label. 

Maar de band legt de lat weer een stukje hoger en schakelt een versnelling hoger. Opener Anti-Social is daar het perfecte voorbeeld van, onmiddellijk weten ze een glimlach op ons aangezicht te toveren. De fluisterende zang van Lawrence Taylor die overgaat in zijn kenmerkende stemgeluid doet ons reikhalzend uitkijken naar meer. Best wel wat effecten in deze opener die wel wat extra punch leveren. Een gierende gitaarriff brengt ons toe aan I've Seen It All, een beukend salvo volgt en duwt de track een versnelling hoger. While She Sleeps brengt ons weer echte metalcore om compleet bij uit de bol te gaan, ondanks de melodieuze stukken wil je gewoon los gaan en alles geven. De melodieuze stukken geven je even de kans om je tweede adem te grijpen.

Vorig jaar konden we de band al live aan het werk zien in de AB, toen nog in het voorprogramma van Architects. We waren toen al onder de indruk van de energie die de band op het podium uitstraalde. Inspirerend zoals volgende track Inspire, het klinkt dan misschien allemaal niet zo agressief zoals vele bands uit de metalcore scene maar knallen doen ze zeker. De productie en mix zit ook goed en dat betekent ook veel voor het luistergemak van dit album. Titeltrack So What? is de volgende die door de hoofdtelefoon weerklinkt. Een terughoudende intro die dan al schreeuwend ontspruit in een lekker beukende metalcoreschijf. De band laat duidelijk horen dat metalcore zijn roots heeft in punk en hardcore. Gooi daar dan de metal die ze er doorheen mengen en je hebt een op en top metalcore album. Vlot om naar te luisteren en ideaal om op te feesten. En van feesten gesproken? Volgende track en meest recente single The Guilty Party staat hier al te trappelen. Een track die ons qua stijl doet terugdenken aan You Are We van hun gelijknamig vorige album. Nog meer dan de titeltrack is dit dé anthem van dit album. Een echte 'banger' zoals onze engelstalige collega's zouden zeggen.

Het is best moeilijk typen met het album knallend door je hoofdtelefoon want je wil constant mee headbangen en in het rond springen. Gelukkig heeft Haunt Me ook enkele rustpauzes waardoor we snel enkele zinnen kunnen neerpennen alvorens we verder rondspringen van salon tot de eetkamer en de keuken en weer terug. De opbouw in Elephant is geweldig en dwingt ons alweer tot actie, we zullen straks wel verderschrijven, nu eerst dansen ... Nadat we eerder moeilijkheden hadden om te typen door de aanhoudende drang om te springen dienen we nu uit te kijken dat we geen kortsluiting veroorzaken op ons toetsenbord door de neerdruipende zweetdruppels. Wat kijken we uit om deze band als headliner aan het werk te zien en nummers als Set You Free hopelijk live te kunnen meemaken. Ook Good Grief is zo een nummer dat de fans al snel uit volle borst zullen kunnen meezingen, melodieuzer dan de rest van het album maar daarom zeker niet zwakker of minder. Het gaspedaal gaat opnieuw volledig tot op de vloer bij Back Of My Mind, laat de circlepits en moshpits live maar komen, we zijn er klaar voor. Afsluiter van deze knappe 'So What?' is het al even knappe Gates Of Paradise. Zet de poorten maar wagenwijd open want de fans zullen staan drummen om binnen te komen in dit paradijs.

While She Sleeps brengt de So What? EU Release tour naar een uitverkochte Zappa op 24 februari 2019.

Tracklist: 

 1. Anti-Social
 2. I've Seen It All
 3. Inspire
 4. So What ?
 5. The Guilty Party
 6. Haunt Me
 7. Elephant
 8. Set You Free
 9. Good Grief
 10. Back Of My Mind
 11. Gates Of Paradise

Meer info over While She Sleeps:

Bestel So What?

while she sleeps so what? album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!