Review Wiegedood - De Doden Hebben Het Goed III

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Wiegedood

Album: De Doden Hebben Het Goed III

Genre: Black Metal

Label: Century Media Records

Na amper 1 jaar is Wiegedood terug met het laatste album uit hun trilogie: De Doden Hebben Het Goed III. Deze laatste in de reeks is eveneens gewijd aan het verlies van hun vriend Florent Peveé ( Kabul Golf Club). Wiegedood is een black/extreme metalband met leden van Amenra en Oathbreaker en maken geen gebruik van bas. Het slimme en uitgedachte samenspel van twee gitaren en drum zorgt ervoor dat muzikale plaatje klopt. De stijl van de band is een heksenketel van black metalinvloeden en loopt doorheen de plaat als een razend vuur dat pas uitdooft na 33:57 minuten.

Idem aan De Doden Hebben Het Goed part I en part II bevat ook dit derde deel maar 4 songs. ​Prowl ​is het openingsnummer en één woord omvat de totale song nl. agressie. Strakke gitaren en een drum die bijna een militair ritme aanhoudt, neem daarbij nog de dreigende krassende stem van Levy en laten ze meteen iedereen weten: dit zijn wij, love us or hate us.

Volgend nummer op het album is Doodskalm​. Deze song voelt direct heel anders aan. Startend met cleane lead gitaren waarna zang en drums eraan toegevoegd worden. Na een viertal minuten vervalt dit nummer in een rustig gedeelte met een melodie die dan door de hele band overgenomen wordt en de rest van de song wordt aangehouden om er dan plots na 8:09 min. ermee op te houden.

Net zoals op part I en part II van De Doden Hebben Het Goed is het derde nummer gereserveerd voor de titelsong maar nu part III​. Dit is ook meteen het langste nummer van het album nl. 12:14 min. Het begint met een griezelig gitaar gedeelte waarna de hele band invalt en dezelfde cyclus blijft herhalen tot de verroeste stem van Levy de song vervolledigt.

Eindigen doet het album met Parool . Dit is ook het kortste liedje van het album, nauwelijks 6 min. maar vliegt er wel van de eerste seconde in en is een goed voorbeeld van Wiegedood's muzikale en inventieve benadering van de black metal. Net als veel songs van de band wordt ook dit nummer abrupt afgebroken.

Nadat hun part I en II uitgebracht zijn bij  het Gentse Consouling Sounds, tekende Wiegedood voor dit derde deel een platencontract bij Century Media Records. Samen met Century Media willen ze graag de markt buiten Europa verkennen en nieuwe continenten ontdekken, aldus Wiegedood. Dat belooft...

Tracklist: 

  1. Prowl
  2. Doodskalm
  3. De Doden Hebben Het Goed III
  4. Parool

Meer info over Wiegedood:

wiegedood de doden hebben het goed iii album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!