Review W.I.L.D. - Purgatorius

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: W.I.L.D.

Album: Purgatorius

Genre: Thrash/Death Metal

Label: Overpowered Records

Zegt de naam W.I.L.D. je misschien niets? Het staat voor Wake Initiated Lucid Dream, even ter info. Deze Franse band speelt thrash/deathmetal en is al sinds 2004 actief. Ze brachten in mei dit jaar hun vierde full-length album Purgatorius uit.

Het album begint en eindigt instrumentaal met de tracks ludiek genaamd A Beginning That Isn’t One en An End That Isn’t One. Een dreigende sound maakt ons enerzijds klaar voor de agressie die komen moet en de afronding ervan. Tussenin wordt er flink op losgebeukt. Drugs By Way Of Food maakt komaf met de dreigende intro door sterk en snel uit te halen, een ware mokerslag in het gezicht. De bulderende stem van Jérôme Thilly schudt je wakker terwijl er met gitaren flink geshred wordt en de drumvellen aan flarden worden geslagen. Titeltrack Purgatorius klinkt initieel als een exacte kopie van Kreator, maar de vocals maken het grote verschil. Ook Washout is een thrash-song van formaat. Het snelle, snedige ritme knalt alles aan flarden.

En zo raast het album verder, intro en outro niet meegerekend negen nummers lang. Enige uitzondering lijkt het akoestisch gitaarmoment binnen Holy Grail dat verderop dreigend wordt afgesloten. Ook A Ray of Hope begint enigszins rustig, maar dat verandert snel zodat er nog een laatste mokerslag wordt uitgedeeld.

Opzwepende ritmes, snedige riffs en bonkende drums kenmerken W.I.L.D. Purgatorius is dan ook een plaat die je als fan van thrash en deathmetal zal verrassen.

Tracklist:

 1. A Beginning That Isn’t One
 2. Drugs By Way Of Food
 3. Purgatorius
 4. Washout
 5. The Cave
 6. Trapped
 7. The Blind Man (Still Sees The Shadows Dancing)
 8. A Painful Past
 9. Holy Grail
 10. A Ray Of Hope
 11. An End That Isn’t One

Meer info over W.I.L.D.:

W.I.L.D. purgatorius album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!