Review Wind Rose - Wintersaga

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Wind Rose

Album: Wintersaga

Genre: Power Metal

Label: Napalm Records

"Wintersaga is voor fans van Rhapsody, Ensiferum en Gloryhammer. Je weet exact waaraan je te verwachten: folky, catchy nummers met de nodige epiek erin verweven."

De Italiaanse band Wind Rose heeft het volgende motto: “We don`t write songs, we smith them against the anvil”. Daaruit blijkt al dat het om power metal gaat. Is Wind Rose echter vernieuwend en goed genoeg om niet in de smeltkroes van bands binnen dit genre weg te …smelten? Je leest het hier.

Wind Rose haalt hun inspiratie uit het fantasy genre. Denk aan dwergen, elven, draken, … Tolkien op en top (The King Under The Mountain, anyone?). Met de lange melodieuze intro van Of Iron And Gold wordt van start gegaan en dat klinkt alvast episch. In Wintersaga horen we dan waar het echt om gaat: strakke, snelle power metal met veel leuke deuntjes en melodiewisselingen. Echter geen hoge schelle stem zoals dat vaak is binnen het genre, maar een iets rauwer stemgeluid van zanger Francesco Cavalieri. Het past perfect binnen het thema van de dwergen, want daar lijkt dit album volledig over te gaan. Getuige Drunken Dwarves, dat ook heel wat folk elementen toevoegt. Je zou spontaan mee gaan dansen in die ludieke setting met een beker bier erbij.

Dat het allemaal niet serieus moet zijn bevestigd een song als Diggy Diggy Hole. Nog zo’n meedansnummer dat live zeker een hit zal zijn. Na het graven wordt er gemijnd en is de ludieke opvolger dan ook Mine Mine Mine!

Howla, The Art Of War? We denken spontaan aan Sabaton, maar dit van Wind Rose klinkt heel anders, al kan het ook perfect zo’n metal anthem worden. Meezingen zal je alvast doen.

We zijn dan echt in de wereld van Tolkien belandt. There And Back Again en The King Under The Mountain zijn regelrechte geïnspireerd door The Hobbit. Het eerstgenoemde gaat hevig van start, tot Cavalieri als een echte bard zingt over de gebeurtenissen. Een waar verhaal, net als het boek. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat we recht in Erebor zijn beland en met groot jolijt samen delven en eten en drinken met het dwergengezelschap. Het afsluitende We Were Warriors klinkt als een laatste ode aan het dappere dwergenvolk, het verhaal wordt episch ten einde gebracht. Eind goed, al goed.

Wintersaga is voor fans van Rhapsody, Ensiferum en Gloryhammer. Je weet exact waaraan je te verwachten: folky, catchy nummers met de nodige epiek erin verweven. Een plaat die heroïsch weerklinkt.

Tracklist:

  1. Of Iron and Gold
  2. Wintersaga
  3. Drunken Dwarves
  4. Diggy Diggy Hole (Yogscast cover)
  5. Mine Mine Mine!
  6. The Art of War
  7. There and Back Again
  8. The King Under the Mountain
  9. We Were Warriors

Meer info over Wind Rose:

wind rose wintersaga album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!