Review Witchcraft - Black Metal

Rating: 
6
Uw beoordeling: 6

Artiest: Witchcraft

Album: Black Metal

Genre: Doommetal

Label: Nuclear Blast

"Na 4 jaar wachten zijn ze terug met iets totaal nieuws, helemaal iets anders dan verwacht!"

De Zweedse doom metalband Witchcraft heeft na 4 jaar wachten op 1 mei een nieuw album uitgebracht. 'Black Metal' is het 6de studioalbum van de band. Of het komt doordat we allemaal met deze moeilijke periode te maken hebben gekregen is nog maar de vraag, maar de zanger van Witchcraft Magnus Pelander heeft besloten om voor dit album alleen alle songs te brengen. Het is dan ook een akoestisch album geworden met maar 7 nummers. Wat er juist verwacht wordt van het nieuwe album is nog onduidelijk, de zanger heeft een prachtige stem en de muziek is ook prachtvol. Maar als je goed naar de teksten luistert kan je niet echt met zekerheid zeggen of het om betekenisvolle teksten gaat. Normaal gezien bij een akoestisch album zou de tekst meer betekenis moeten hebben en harder naar voor moeten komen dan de muziek of de stem, hier is het net omgekeerd. Bij sommige liedjes zijn er wel wat kippenvel momenten, maar dit komt meer door de prachtige, heldere en vol emotie stem van Pelander dan door de teksten zelf. 

Maar of het nu betekenis omvat of niet, het is een gedurfde keuze van de zanger op zijn eentje verder te gaan en zulk werk voor de fans neer te leggen.

Mij persoonlijk doet het ni zo heel veel, zelf had ik er meer van verwacht. Van de stem van Pelander daarentegen ben ik wel zwaar onder de indruk. Schoonheid is er zeker in terug te vinden maar niet in alle liedjes. Ik denk dat ieder voor zich bij het beluisteren van dit album moet uitmaken wat het voor hem of haar betekent. 

Tracklist: 

  1. Elegantly Expressed Depression
  2. A Boy And A Girl
  3. Sad People
  4. Grow
  5. Free Country
  6. Sad Dog
  7. Take Him Away

Meer info over Witchcraft:

witchcraft black metal album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!