Rob Zombie - The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Rob Zombie

Album: The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Genre: Metal

Label: Nuclear Blast

"Rob Zombie, de meester van de horror, is na vijf jaar terug met een nieuw album."

Robert Bartleh Cummings, beter bekent als Rob Zombie, laat nog eens van zich horen. Met 'The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy' brengt "Hellbilly" voor het eerst in vijf jaar een nieuw album uit. En dit alles volgens het vertrouwde recept, never change a winning team.

Het is vijf jaar geleden dat Rob Zombie's laatste release, maar 'The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy' maakt het wachten de moeite waard. De nieuwe inspanning gaat verder met dezelfde line-up als de vorige twee albums (2013's Venomous Rat Regeneration Vendor en 2016's The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser): Zombie op zang, John 5 op gitaar, Piggy D op bas en Ginger Fish op drums. Vlot gebruik maken van samples en een goed geproduceerd en vakkundig geschreven spookachtig, groovy, zwaar, horrorgeïnspireerd rockalbum met enkele extra verrassingen.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) en The Eternal Struggles Of The Howling Man werden gekozen om als singles de plaat aan te kondigen. Niet toevallig want deze tracks liggen zeer dicht bij hun vorig werk en zijn dus zeer herkenbaar. Wat ook zeer herkenbaar zijn de titels van de nummers. Alsof ze de titel van een horrorfilm zouden zijn. Shadow of the Cemetery Man  of The Satanic Rites of Blacula , beide nummers handelen niet alleen of horror (of wat had je anders gedacht) en zijn een throwback naar de jaren 90 met een snuifje nü metal.

Samples zijn ook één van de kenmerken in de Industrial georiënteerde muziek van Rob Zombie. Zo start The Ballad Of Sleazy Rider met een fragment van een spookachtige vrouwenstem. Geregeld krijgen we tussendoor een griezelig intermezzo om de spanning een beetje op te drijven. Buitenbeetje op dit album is Boom Boom Boom. Een trager nummer met diepe vocalen die de dreigende sfeer alleen maar de hoogte injaagt. Een verhaal over heksen en wat die allemaal met hun bezems uitsteken.

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy is een Rob Zombie album pure sang. Vernieuwend? Nee. Topplaat? Zeer zeker. Waarom een formule veranderen als je weet dat die aanslaat.

Tracklist:

 1. Expanding the Head Of Zed
 2. The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition)
 3. The Ballad of Sleazy Rider
 4. Hovering Over the Dull Earth
 5. Shadow of the Cemetery Man
 6. A Brief Static Hum and Then the Radio Blared
 7. 18th Century Cannibals, Excitable Morlocks and a One Way Ticket On the Ghost Train
 8. The Eternal Struggles of the Howling Man
 9. The Much Talked of Metamorphosis
 10. The Satanic Rites Of Blacula
 11. Shower of Stones
 12. Shake Your Ass Smoke Your Grass
 13. Boom Boom Boom
 14. What You Gonna Do With That Gun Mama
 15. Get Loose

Meer info over Rob Zombie:

Beluister op Spotify!

rob zombie The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!