Eindejaarslijst 2015 van 666Jeroen

Albums:

1. Parkway Drive - IRE
2. Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
3. Moments - Hopes & Dreams
4. The Agonist - Eye Of Providence
5. Amorphis - Under The Red Cloud
6. Iron Maiden - The Book Of Souls
7. Trivium - Silence in the Snow
8. Slayer - Repentless
9. Hyne - MMXV
10. Periphery - Juggernaut: Alpha + Omega


Concerten:

1. Nightwish in Lotto Arena

Persoonlijk was het de eerste keer om deze band aan het werk te zien. Het publiek was enthousiast, er werd zeer luid meegezongen en de sfeer was op en top. Het optreden duurde maar liefst 2 uur en er werd ook een echte show van gemaakt. Er hing een groot scherm achter de band op waar beelden getoond werden die perfect de sfeer van de nummers overbracht. Vooral de verwijzing naar de film Imaginaerum en naar dit album was voor de fans om van te smullen.

2. The Charm The Fury op Graspop Metal Meeting

Deze band volg ik al sinds het prille begin. Wat deze band speciaal maakt is zonder twijfel de zangeres maar ook de intensiteit en het enthousiasme. Door de jaren heen verkreeg The Charm The Fury veel nieuwe fans en het was natuurlijk ook niet echt een verrassing dat ze op Graspop mochten spelen. Het was zelfs niet de vraag of ze er mochten spelen maar wanneer ze er mochten spelen Zeker als je weet dat ze het jaar ervoor nog een volle tent plat speelden op Groezrock. Het optreden op zich was zeer goed, een zeer sterke setlist en een zeer enthousiast publiek zorgden ervoor dat de dag goed op gang getrapt werd. De ijzersterke live reputatie werd nog maar eens bevestigd.

3. All That Remains in De Klinker, Aarschot

Een internationale grootmacht in het genre dat optreed in…een jeugdhuis. All That Remains speelt nog zeer graag op kleinere plaatsen waar de inkomprijzen aan de lage kant liggen. Deze band wilt gewoon veel plezier maken en hun muziek verspreiden. Een jaar voorheen stond deze band nog op Graspop in een Marquee die tot de nok gevuld was. Voor het optreden kreeg ik de kans om een interview af te nemen met Jeanne Sagan (ondertussen uit de band gestapt). Tijdens het optreden stak Philip Labonte vaak genoeg een micro in het publiek om ons ook te laten zingen/meebrullen. Na het optreden liepen de gitaristen en Jeanne nog rond in de zaal voor het uitdelen van handtekeningen, babbeltje te slaan en foto’s te maken.

4. Arch Enemy op Graspop Metal Meeting

Alissa hielp deze band aan zeer veel nieuwe fans. Dat was ook te zien aan de hoeveelheid volk dat kwam opdagen voor dit optreden. Er werden vooral nieuwere nummers gespeeld maar de oude klassiekers werden natuurlijk niet vergeten. Om het optreden af te sluiten met een knal werd afgesloten met Nemesis, een legendarisch nummer voor de fans die de band al volgde voor de komst van Alissa.

5. Amorphis in Lotto Arena

Ook al verzorgde deze band samen met Arch Enemy het voorprogramma van Nightwish, er kwam veel volk opdagen voor deze band. Voor iedereen die deze band niet kent, deze heavy metalband uit Finland staat bekend om de complexe en meeslepende muziekstukken.

6. In Flames op Graspop Metal Meeting

Moshpits, circle pits en zeer veel crowd surfers. Dat is wat de leden van In Flames op ieder optreden willen zien. Het volk was enthousiast en de mensen op de eerste rijen werden op mekaar geplet tijdens nummers als Take This Life, Only for the Weak en Deliver Us. Wat opviel is dat er backstage veel bands die op Graspop speelden aanwezig waren. Zonder twijfel een van de beste live bands dat weekend.

7. Parkway Drive op Graspop Metal Meeting

Het album IRE was nog niet uitgekomen op het moment dat deze band moest optreden, wel werd de track Vice Grip al gespeeld en dat zorgde ervoor dat het publiek massaal gek werd. De hele tracklist was goed gekozen en een betere tracklist kon men niet brengen. Winston McCall legde zelfs een nummer stop omdat de circle pits te klein waren. Op de momenten dat het publiek goed meedeed konden we Winston zelfs zien lachen en men zag dat deze band er stond om plezier te maken.

8. Children Of Bodom op Graspop Metal Meeting

Met een kersverse nieuwe gitarist stonden ze ook dit jaar weer op Graspop. Verschroeiende solo’s en geweldige vocals van Alexi deden deze band alle eer aan. Op Graspop bracht deze band een van de beste shows van het afgelopen jaar.

9. Atreyu op Groezrock

Na jaren van afwezigheid stond Atreyu weer op een mainstage. Dit is een band die internationaal zeer veel fans heeft maar toch blijven de leden bescheiden. Dit was te merken in het interview met Dan voor het optreden. Voor alles wat ze bereid hebben hebben ze ook keihard gewerkt. Er werden enkele nieuwe nummers gespeeld en er werd bewezen dat er weer leven in deze band zit.

10. Emeth op El Bastardo MetalFest 2015

El Bastardo MetalFest werd georganiseerd door de zanger van Emeth. Voor een eerste keer dat dit fest opgericht werd kwam er een mooi aantal mensen opdagen. Emeth doet zijn genre, extreme death metal, alle eer aan. De brute gitaarriffs vlogen ons rond de oren en de gewelde vocals maakten het totaalbeeld compleet. 

Categorie: