Altin Gün - AB

Datum: 
zaterdag, 13 april, 2024

Event: Altin Gün- Ancienne Belgique

 

Headliner: Altin Gün

Voorprogramma: t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/altn-gun/a10Qw0000008HN3IAM

Prijs: vvk: 29,00 EUR / Kassa: 30,00 EUR

Locatie (zaal): AB

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: Mix van opzwepende Turkse psychedelica, folk en electronica mét afterparty!

Het Amsterdamse Altın Gün spreekt al meer dan vijf jaar tot de verbeelding met hun onuitwisbare fusion van psychedelische rock, diepe funk, synthpop, kosmische reggae en Anatolische en Turkse volksmuziek. Na een succesvolle show op Pukkelpop en een uitverkocht concert in De Roma gaat de band nog één keer op pad met het album ‘Aşk’.

Het debuutalbum ‘On’ (2018 - meteen het jaar van hun eerste AB-passage) vol psychedelische grooves en hypnotiserende synths trok al snel de aandacht van pers wereldwijd. De buzz werd een jaar later bekroond met een prestigieuze GRAMMY® Award nominatie in de categorie "Best World Album" voor hun tweede langspeler ‘Gece’ (2019). Op de jongste plaat ‘Aşk’ (2023) capteert de band de sound van hun duizelingwekkend hypnotiserende en zot energieke liveoptredens. Met hun heerlijke mix van opzwepende Turkse psychedelica, folk en electronica krijgt Altin Gün iedereen aan het dansen.

Na afloop volgt er in de ABClub nog een heuse TURKISH PSYCHEDELICA NIGHT met achter de draaitafels: JASPER V (ALTIN GUN), KORNELIA BINICEWICZ (LADIES ON RECORDS) en een heuse back to back van MONSTERA OCCULTA x KURT OVERBERGH. Party galore!