Amatorski - AB

Datum: 
zondag, 17 maart, 2024

Event: Amatorski presents: Curves and bends, things veer - Ancienne Belgique

 

Headliner: Amatorski

Voorprogramma: t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/amatorski-presents-curves-and-bends-things-veer/a10Qw0000007BgHIAU

Prijs: vvk: 17,00 EUR / Kassa: 17,00 EUR

Locatie (zaal): AB Club

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: Na een hiatus van enkele jaren brengt Amatorski op 1 maart 2024 Curves and Bends, Things Veer uit. Het nieuwe album verschijnt op Crammed Discs en werd vernoemd naar Timothy Morton z’n boek All Art is Ecological.

Amatorski verlegt met Curves and Bends, Things Veer de focus van interpersoonlijke relaties naar het onderzoeken van de verhouding tussen mens en natuur, tijd en fenomenen, geïnspireerd door taoïstische poëzie (vertaald door Ursula K. Le Guin) en het werk van Anna Tsing en anderen. Daarnaast hebben recente gebeurtenissen zoals de pandemie, klimaatverandering en de Black Lives Matters-protesten in 2020 ook het maakproces van het album beïnvloed.

Voor de liveshows maakt beeldend kunstenaar Winnie Claessens miniatuurinstallaties waarbij (natuurlijke) objecten, materialen of texturen ingezet worden. In samenwerking met Lucas Van Haesbroeck wordt een scenografie uitgewerkt met de installaties, camera’s en projecties.

De live-uitvoering verkent zo op een ruimtelijke manier het album en verbeeldt op unieke wijze een zoektocht tussen mens, natuur, technologie en fenomenen, verweven met Amatorski’s muziek.