Doodseskader - De Warrande

Datum: 
zaterdag, 2 maart, 2024

Event: Doodseskader + Pothamus + Pruillip - De Warrande

 

Headliner: Doodseskader

Voorprogramma: Pothamus, Pruillip

Website: https://www.warande.be/programma/8031/doodseskader-pothamus-pruillip/club-kuub

Prijs: vvk: 14,00 EUR / Kassa: 16,00 EUR

Locatie (zaal): Club Kuub

Adres: Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Meer info: Doodseskader, de samensmelting van gedachten van Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, PAARD.), releast zijn tweede langspeler op 8 maart ‘24 en zoals we van de heren gewend zijn op hun debuut “Year One” (2022), laten ze zich in geen enkel hokje duwen.

Hardcore hip-hop, sludge metal, elektronische ambient en rauwe grunge glijden probleemloos in elkaar over en grijpen je recht naar je keel om je vervolgens vakkundig met een uppercut neer te leggen. 

Ze speelden de laatste jaren al tonnen goeie (support) shows in de grote clubzalen, en stonden in binnen- en buitenland op festivals als Hellfest, Mystic, Rock Herk en Lokerse Feesten. De nieuwe nummers van “Year Two” laten ze voor het eerst los op het Turnhoutse publiek tijdens deze extra heavy Club Kuub-editie.

Pothamus: Wellicht een van de meest veelbelovende Belgische bands in het zwaardere genre. Hun debuutplaat “Raya” (2020) werd in de metalscene bijzonder goed ontvangen waardoor ze de laatste jaren met maar liefst drie tracks van die plaat in de top 66 van De Zwaarste Lijst van Studio Brussel kwamen te staan.

Het Mechelse trio weet heel goed wanneer te geven en nemen, en dompelt je onder in een slepende nachtmerrie vol dreunende sludge, postmetal, tribal, postrock en shoegaze – denk aan Amenra, Heilung en Godspeed! You Black Emperor die samen op bosklassen een gitzwarte rituele trip doen. Pothamus nam recent een nieuwe plaat op waarvan de release in 2024 verwacht wordt. Hoog tijd dus om hen nog eens live aan het werk te zien.

Pruillip: Wat een dijk van een brute zelfgetitelde debuutplaat dropte Pruillip dit najaar! Het duo, bestaande uit Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Takh, Naga Ghost) op drums en zang en Louis Evrard (Bert Dockx Band, Ottla, Grid Ravage) op gitaar, weet probleemloos te blijven boeien in een veelzijdige zee van hypnotiserende zware riffs zonder te verdrinken in teveel gitaargeweld. Een ijzersterke openingsband die je zowel zal laten wegdromen als van je sokken blazen.