Dorian Dumont plays Aphex Twins - AB

Datum: 
woensdag, 6 maart, 2024

Event: Dorian dumont plays Aphex Twins - Ancienne Belgique

 

Headliner: Dorian Dumont

Voorprogramma: t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/dorian-dumont-plays-aphex-twin/a105J0000071HDZQA2

Prijs: vvk: 17,00 EUR / Kassa: 17,00 EUR

Locatie (zaal): AB Club (zittend)

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: De Franse pianist en jazzman Dorian Dumont woont in Brussel en is sleutellid van de electrojazzband ECHT! Hij confronteert zichzelf met een uitdagende oefening in solopiano met een project dat zich volledig richt op de muziek van Aphex Twin. Na een eerste album, APHEXionS, brengt Dumont op 23 februari 2024 opnieuw een album uit waarop hij werk van het elektronische muziekwonder herinterpreteert.

De muziek van Aphex Twin dient als uitgangspunt voor Dumonts muzikale ontwikkelingen, soms gecomponeerd en vaak geïmproviseerd, waardoor hij zijn eigen speelveld vindt rond de concepten en poëzie van ‘het wonderkind van de elektronische muziek’.

Dorian Dumont is geboren in Montpellier (Frankrijk), waar hij klassieke piano studeerde aan het Conservatorium. In 2005 wint hij er gouden medailles voor piano- en kamermuziek met de hoogste onderscheidingen. Kort daarna begint hij zich te interesseren in jazz en geïmproviseerde muziek. In 2008 vertrekt hij naar Brussel, waar hij sindsdien niet meer is weggegaan. Na zijn studies in de afdeling Jazz aan het Koninklijk Conservatorium, behaalt hij in 2013 zijn masterdiploma.

Dumont is altijd nieuwsgierig naar nieuwe geluiden, cultiveert eclecticisme en weigert zich vast te pinnen op één genre. Daardoor is hij in staat om verschillende facetten van zijn spel te benutten. De voorbije jaren is hij vooral betrokken bij ECHT!, een band die de grenzen tussen jazz, elektronische muziek en hiphop vervaagt.

Dumont is ook deel van heel wat andere projecten met verschillende stijlen. Zo is Edges het project van Guillaume Vierset, met ook Jim Black en Anders Christensen. Easy Pieces is dan weer een project met Ben Sauzereau en Hendrik Lasure. En dan is er ook nog Dario Congedo trio.