The Jesus And Mary Chain - AB

Datum: 
vrijdag, 26 februari, 2021

Event: The Jesus And Mary Chain - Ancienne Belgique (uitgesteld, nieuwe datum)

 

Headliner: The Jesus And Mary Chain

 

Support act: Rev Magnetic

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/the-jesus-and-mary-chain/21503/

Prijs: vvk: 38,00 EUR / Kassa: 39,00 EUR

Locatie (zaal): AB

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: Drie jaar na hun langverwachte en overdonderende terugkeer, gaan The Jesus and Mary Chain op hetzelfde elan verder. De mythische band speelt op 30 maart zijn klassieke album 'Darklands' integraal in de AB! Tickets voor dit – nu al – cultconcert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 11 oktober om 11u.

In 1985 zetten ze de rockwereld op zijn kop met 'Psychocandy'; een verrassende crossover tussen de industriële chaos van Einstürzende Neubauten en de vrolijke pop van Shangri-Las, vol bezwerende gitaren en onsterfelijk geworden dankzij klassiekers als "You Trip Me Up" en "Just Like Honey". Maar met opvolger 'Darklands' beleeft de band in 1987 pas écht zijn hoogtepunt. De broers Reid, intussen herleid tot een duo, maakten dit meesterwerk van A tot Z zelf, slechts vergezeld van een drummachine. Compromisloos en vastberaden leverden Jim en William een plaat af voor de geschiedenisboeken, met pareltjes als "Happy When It Rains", "On The Wall" en uiteraard "April Skies", die tot op vandaag hun grootste hit blijft. Op 30 maart brengen ze 'Darklands' van begin tot eind. Niet te missen!

Opmerking: omwille van de veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus gaat dit optreden niet door op 30 maart. Het concert is uitgesteld naar 26 februari 2021.