Mitski - Koninklijk Circus

Datum: 
dinsdag, 14 mei, 2024

Event: Mitski - Koninklijk Circus (uitverkocht)

 

Headliner: Mitski

Voorprogramma: Iceage

Website: https://www.ticketmaster.be/artist/mitski-tickets/954375?language=nl-be

Prijs: uitverkocht

Locatie (zaal): Koninklijk Circus

Adres: Onderrichtsstraat 81, 1000 Brussel

Meer info: De Japans-Amerikaanse Mitski komt opnieuw naar België. De intrigerende singer-songwriter zal op 14 mei in Koninklijk Circus (Brussel) haar nieuwe album ‘The Land Is Inhospitable and So Are We’ voorstellen. Tickets gaan in verkoop op vrijdag 20 oktober om 10u.

Mitski Miyawaki wordt sinds haar debuutplaat (‘Lush’ uit 2012) als een van de meest geprezen singer-songwriters aanschouwd door recensenten en haar horde trouwe fans. Haar nummers vertrekken steevast vanuit een herkenbare en bijzondere kwetsbaarheid, waar ze vakkundig uiteenlopende muzikale lagen over drapeert. De muziek van Mitski is moeilijk te vatten en is daarom zo aantrekkelijk en intrigerend. Ze experimenteert met genres gaande van dreampop over goth folk tot indierock, en vermengt moeiteloos orkestrale arrangementen met synths en gevoelige vocalen. Zo spreekt ze zowel tot de TikTok-generatie als de undergroundscene-liefhebber.
De nieuwe plaat ‘The Land Is Inhospitable and So Are We’ is een weergave van alle pijnen en contradicties die binnen de Verenigde Staten leven, en is zo haar ‘meest Amerikaanse album’ ooit. In de grote epische verhalen zitten nog steeds kleine herkenbare en universele emoties, en die probeert Mitski te vatten en te bezingen. Het resultaat is een bloedmooie warme plaat geworden die haar talent als songschrijver alleen maar bevestigt. Heel wat toonaangevende nationale en internationale media tippen ‘The Land Is Inhospitable and So Are We’ als een van de beste albums van 2023. Zweef dus mee met Mitski op 14 mei in Koninklijk Circus (Brussel), het is een trip die je niet wil missen.