School Is Cool - AB (uitgesteld)

Datum: 
vrijdag, 24 april, 2020

Event: School Is Cool - Ancienne Belgique (uitgesteld)

 

Headliner: School Is Cool

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/school-is-cool/21589/

Prijs: vvk: 15,00 EUR / Kassa: 15,00 EUR

Locatie (zaal): AB Club

Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel

Meer info: School is Cool verraste met de release van een live-best-of naar aanleiding van hun tienjarig bestaan. Nu is er de eerste single 'Close' van het aankomende studioalbum.

In de maand dat School is Cool tien jaar bezig is komen ze met een nieuw nummer: 'Close'. Het gaat over de strijd om content te zijn met wat je hebt, ook al is het nooit echt datgene wat je voor ogen had. Het is in School is Cool-land ook een primeur, omdat het hun allereerste echte duet is: keyboardiste Hanne Torfs zingt even hard de lead vocal als frontman Johannes Genard.

Na 'Good News' uit 2017 komt School is Cool terug met hun toepasselijk getitelde vierde studioalbum: 'Things That Don't Go Right' (release 08/03/2020).

De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Maar het creatieproces van dit album is grotendeels van een leien dakje gelopen. Zowel de eerste single 'Close' als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen.

Opmerking: omwille van de veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus gaat dit optreden niet door op 24 april. Het concert is uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.