STAKE - Viernulvier

Datum: 
woensdag, 15 maart, 2023


Event: STAKE - Viernulvier (uitverkocht)

 

Headliner: STAKE

 

Voorprogramma: Whorses

Website: https://www.democrazy.be/agenda/2526-stake/

Prijs: vvk: 23,00 EUR, kassa: 26,00 EUR (uitverkocht)

Locatie (zaal): Viernulvier

Adres: Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Meer info: Sinds Brent Vanneste en de zijnen met Steak Number Eight de Humo's Rock Rally wonnen in 2007 is er geen houden meer aan de steile opgang van dit gitaargeweld uit Wevelgem. Ze brachten de ene mokerslag van een plaat na de andere. Clubs en festivals over de hele wereld gingen plat voor hun tomeloze energie.

Sinds 2018 gaat onze favoriete Gentse postmetal / noiseband door het leven als STAKE.  Onder deze naam stellen ze nu een gloednieuw album voor, Love, Death And Decay (30 september, Hassle Records). De bandleden leverden elk eigen songs aan én zaten in hun studio (in de Voskenslaan in Gent) zelf aan de knoppen, samen met mixmeister Tom Lodewijckx (van o.a. Clouseau, jawel). Op de eerste single "F*ck My Anxiety" horen we een band in topvorm .  "Ik ben nog nooit zo content geweest van een plaat als van deze", zegt frontman Brent Vanneste, die bekend staat als zijn eigen grootste criticus.

De liveshows van STAKE staan bekend als epische energiebommen. Het is geen toeval dat ze op tournee mochten met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones. U bent bij deze gewaarschuwd: duck and cover!