Wardruna - Koninklijk Circus

Datum: 
vrijdag, 24 februari, 2023

 

Event: Wardruna - Koninklijk Circus (uitgesteld, nieuwe datum)

 

Headliner: Wardruna

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/wardruna/464138/

Prijs: beneden: 39,24 EUR, Ongenummerde zit-en staanplaatsen, boven: 39,24 EUR en 32,70 EUR, genummerde zitplaatsen

Locatie (zaal): Koninklijk Circus

Adres: Onderrichtsstraat 81, 1000 Brussel

Meer info: Donker en hypnotiserend, authentiek en modern, het heidense volk van Wardruna spreekt het meest primitieve in elk van ons aan. Gedragen door een mix van indringende percussie in combinatie met hun epische en majestueuze zang en fenomenale evocatieve kracht kennen ze een steeds groter wordend succes. Op vrijdag 19 november 2021 komt de Noorse band naar het Koninklijk Circus in Brussel. De ticketverkoop start morgen, dinsdag 11 augustus, om 17u.

In de 'Runaljod' trilogie, een ambitieus project dat de albums 'Gap Var Ginnunga', 'Yggdrasil' en 'Ragnarok' samenbrengt, verkennen magiër Selvik en zijn volgelingen het Scandinavische verleden via de 24 runen die verbonden zijn met het oude Scandinavische alfabet. Sinds 2018, met de release van album 'Skald' bereikt de groep een steeds breder publiek. Enkele nummers, waaronder het geroemde 'Helvegen', worden gebruikt voor de soundtrack van de serie 'Vikings'. Hun nieuwe album 'Kvitravn' (White Raven), aangekondigd voor januari 2021, belooft opnieuw een fascinerende rondreis te worden. Geproducet met een breed scala aan historische instrumenten zoals lieren, harpen of hoorns uit een ander tijdperk, en in samenwerking met traditionele zangers, waaronder Kirsten Bråten Berg, een van de grootste vaandeldragers van het muzikale erfgoed van Noorwegen, is deze plaat ook diepgaand actueel en zal het ongetwijfeld een nieuwe en belangrijke fase in de evolutie van Wardruna's klankuniversum inlijven.

Opmerking: omwille van coronamaatregelen gaat dit optreden nie door op 19 november 2021. Het wordt verplaatst naar 24 februari 2023. Aangekochte tickets blijven geldig.